Älä heitä käytettyjä kahvinpuruja pois – lue miksi

27.04.2014 14:19 -

Ihon- ja hiustenhoitotuotteet maksavat nykyisin erittäin paljon. Ongelmaan on olemassa kuitenkin ratkaisu, ja ihan kotikonstein.

Juot kahvia, jotta piristyisit, eikö totta? Miksipä sitä ei siis voisi käyttää virkistämään myös ihoasi ja hiuksiasi? Usko tai älä, mutta kahvia on käytetty kauneustuotteena iät ja ajat; se sopii näppärästi niin ihon- kuin hiustenhoitoon.

Hiukset kuntoon kahvin voimalla

Sanotaan, että kylmä kahvi kaunistaa. Viileä kahvihuuhteluvesi saa harmaisiin hiuksiin väriä ja kiiltoa, mutta blondit: älkää huuhdelko kutrejanne kahvilla, ellette halua laikukasta oranssin ja ruskean sävytteistä hiuspehkoa. Mutta sinä tummahiuksinen kaunistautuja: keitä oikein vahvaa kahvia. Anna kahvin jäähtyä ja lisää siihen 3dl vettä. Ja voilá, huuhteluvesi on käyttövalmis!

Jotta saat hiustenhoidosta kaiken tehon irti, hiero päänahkaasi huuhtelun aikana. Näin hiuspohja verenkierto elpyy, ja joidenkin väitteiden mukaan kahvi jopa kasvattaa hiuksia.


Energiabuustaa ihoasi

Tässä muutama helppo kotiresepti ihonhoitoon:

A. Kahvikuorinta vartalolle ja käsille:

Keitä noin 5-6 mitallista tummapaahtoista kahvia. Vietä mukava kahvitteluhetki vaikkapa ystäväsi kanssa sillä aikaa, kun kahvinpurut jäähtyvät ja vetäytyvät.

Siirrä purut kulhoon ja lorauta purujen päälle karkeaa hunajaa sekä kookos- tai avokadoöljyä, molempia 2-3 ruokalusikallisen verran. Sekoita ainesosat hyvin.

Kostuta iho vedellä ja levitä kahvi-hunaja-öljy -seos pyörivin liikkein koko vartalolle. Huuhdo ja kuivaa. Viimeistele kahvikuorinta levittämällä kosteusvoidetta tai avokadoöljyä kuorituille alueille.

Ihosi pitäisi tuntua aiempaa sileämmältä ja pehmeämmältä.

B. Kahvikuorinta kasvoille:

Keitä noin 2-3 mitallista, tällä kertaa vaaleapaahtoista kahvia. Kasvojen iho on ohuempaa ja herkempää, joten sille sopii paremmin suodatinjauhatus.

Tee samat toimenpiteet kuin vartalokuorinnan aikana.

Vinkki: Jos kärsit akneihosta, vaihda hunaja ruususuolaan tai kahteen ruokalusikalliseen omenaviinietikkaa.

C. Kasvonaamio

Keitä kahvia 2-3 mitallista vaaleapaahtoista kahvia. Anna purujen jäähtyä ja imeytyä.

Lisää purujen päälle loraus hunajaa (noin ruokalusikallinen) ja hedelmää. Hedelmäksi kelpaa esimerkiksi puolikas avokado murkattuna tahnaksi tai pala muusattua banaania (noin ruokalusikallinen). Sekoita hyvin.

Levitä seos kasvoillesi hellin, pyörivin liikkein ja anna sen vaikuttaa ihollasi vartin verran. Huuhtele kasvosi pyörivin liikkein.

Vinkki: Jos et pidä tavallisen kahvin tuoksusta tai hajusta, kokeile suklaakahvia. Näin ihosi tuoksuu suklaiselta kuorinnan jälkeen.

Kilpailut

Uusimmat