Autoliiton perinteinen Operaatio Lumihiutale autoilijoiden turvana loppuvuoden

23.12.2013 10:00 -

Autoliiton vapaaehtoisen tiepalvelun Operaatio Lumihiutale järjestetään jo 45. kerran. Operaation aikana tiepalvelumiehet ovat tehostetussa valmiudessa lähdössä auttamaan tien päällä pulaan joutuneita.

Autoliiton vapaaehtoiset tiepalvelumiehet ovat osallistuneet sankoin joukoin Operaatio Lumihiutaleeseen jo kymmenien joulujen ajan. Tänä vuonna Operaatio Lumihiutale päivystää 14.12.2013-1.1.2014.

- Ennen matkalle lähtöä pitää varmistaa, että pesunestesäiliö on täynnä riittävän vahvaa lasinpesunestettä. Siten säiliö ei jäädy ja pesunestettä riittää tuulilasille vaihtelevissa olosuhteissa. Auton ikkunat ja ajovalot on syytä pitää kirkkaina. Auton omat ajovalonpesurit eivät välttämättä kurakeleissä riitä, vaan lasit ja valot on hyvä puhdistaa matkanvarren kahvitauoilla. Sama koskee takavaloja, Autoliitosta muistutetaan.

Hyvistä ennakkovalmisteluista huolimatta monen matka katkeaa tänäkin vuonna tekniseen vikaan. Matkan katkeamiseen kannattaa valmistautua muun muassa pakkaamalla lämmintä vaatetta ja varoituskolmio käden ulottuville. Autossa on erittäin tärkeää olla heijastinliivi jokaista matkustajaa varten. Tiepalvelu kannattaa monesti soittaa apuun, vaikka ongelma ei vaikuttaisikaan isolta.

Matkan mahdolliseen katkeamiseen kannattaa varautua selvittämällä jo kotona, mistä saa tarvittaessa apua ja pitää huoli, että matkapuhelimessa on virtaa.

Autoliiton kaikille avoin tiepalvelunumero on 0200 8080. Linjan kautta tilatut palvelut ovat maksullisia ja puhelun hinta on 1,95 €/min + pvm. Asiakas sopii palvelun hinnasta suoraan tiepalvelumiehen kanssa. Jos vapaaehtoista tiepalvelua ei ole juuri asiakkaan tarvitsemalla hetkellä saatavilla, tälle tarjotaan mahdollisuutta tilata vaihtoehtoinen hinausyrityksen tuottama palvelu. Ketään ei jätetä pakkaseen ilman avun tarjoamista. 

Tarkistuslista ennen matkalle lähtöä:

- Akun kunto
- Rengaspaineet (täydellä kuormalla painetta pitää olla normaalia enemmän)
- Turvallinen kuormaus (painavat tavarat alimmaiseksi)
- Varoituskolmio helposti saataville
- Lämpimät vaatteet helposti saataville
- Heijastinliivit jokaiselle matkustajalle
- Tuulilasinpesunesteen pakkasenkestävyys
- Jäähdytysnesteen määrä ja pakkasenkestävyys
- Taskulamppu tuoreilla paristoilla mukaan
- Matkapuhelin, jossa on virtaa ja tiepalvelun numero
- Ajo- ja takavalojen kunto ja puhtaus, puhdistus myös matkan aikana
- Pyyhkijänsulkien kunto
- Öljyn määrä

Kilpailut

Uusimmat