Herkkuja kesään: Päärynä-kinuskikakku

15.06.2014 10:21 -

Valion kesäkokki Sami Garam ja Radio Nova valmistavat yhdessä kesän maittavimpia herkkuja. Päärynä-kinuskikakku on herkullinen yhdistelmä makeaa ja suolaista. Makea hyydytettävä kakku saa pinnalle aurajuustoa!

Yllätä juhlavuoraat ihanalla kakulla, joka kutittelee makuhermoja ja on näyttävä tarjottava! Tämän kakun valmistamiseen et tarvitse edes uunia!
Halutessasi voit tarjota kakun kanssa kinuskikastiketta. 

Ja kas, näin se syntyy kymmenelle hengelle:

Pohja:
150 g kaurakeksejä
50 g voita
50 g Snickers-suklaapatukkaa

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk (à 200 g) maustettua rahkaa päärynä-kinuski (Valio)
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle
75 g aurajuustoa
200 g kivettömiä tummia viinirypäleitä
tuoretta minttua

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja veitsellä hienonnettu suklaapatukka.

Taputa seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 22 cm).

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään noin 5 minuutin ajaksi.

Vaahdota kerma. Yhdistä rahka ja sokerit.

Valuta vesi liivatelehdistä. Sulata ne pienessä kattilassa kiehuvan kuumaan veteen (1 rkl). Lisää liivateseos rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Sekoita varoen. Kaada täyte vuokaan. Peitä kelmulla.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa 4-6 tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta. Siirrä tarjoiluvadille. Koristele paloitelluilla viinirypäleillä, aurajuuston paloilla ja mintulla.

Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!

(Radio Nova, Valio)

Kuva: Valio


      

Kilpailut

Uusimmat