Ile Jokinen ja Elina Kottonen selvittivät minkälainen on Joutsenmerkitty talo

22.09.2014 16:59 -

Joutsenmerkin markkinointikoordinaattori Antti Lehmuskoski kävi kertomassa Radio Novan iltapäivässä Joutsenmerkityistä taloista.

Ekorakentaminen etenee Suomessa, mutta hitaasti. Millainen on energiaa säästävä puutalo? Entä mikä on Joutsenmerkitty talo?

– Se on silloin varmasti ympäristölle hyvä talo, sisältä ja ulkoa. Kyseessä terveellinen ja turvallinen valinta. Näitä taloja löytyy Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. Suomesta ei näitä vielä löydy. Syy tähän on se, että kriteerit ovat aika tiukat, ja sille tasolle rakentaminen ei välttämättä ole kovin helppoa. Jos rakennuttajat saisivat siitä taloudellisen hyödyn irti, niin totta kai he rakentaisivat sille tasolle.

– Rakentaminen on kokonaisuudessaan aika pitkä prosessi, mutta näyttäisi hyvälle, että parin vuoden kuluttua meillä on Suomessa ensimmäiset Joutsenmerkityt talot.

Osallistu Radio Novan Joutsenmerkki-kilpailuun!

Joutsenmerkki on Pohjoismaiden yhteinen ympäristömerkki, joka perustettiin vuonna 1989. Merkin tavoitteena on edistää kestävää kehitystä. Merkin avulla kuluttajia ja muita ostajia ohjataan valitsemaan ympäristön kannalta viisaasti. Merkin avulla myös kannustetaan valmistajia ja palveluntarjoajia tarjoamaan ympäristön kannalta parempia vaihtoehtoja. Joutsenmerkki kertoo tuotteen olevan ympäristön kannalta parhaiden joukossa. 

Kilpailut

Uusimmat