Juhani Tamminen puhuu viimein kohutusta Stig Wetzell -tapauksesta: Lääkärin moka!

31.10.2012 14:14 -

C Moren jääkiekkoasiantuntija Juhani Tamminen syyttää Suomen jääkiekkomaajoukkueen silloista lääkäriä MM-kotikisamitalin tyrimisestä vuonna 1974. Tamminen puhui asiasta Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew:n haastattelussa.

- Mä olin siinä jengissä ja mä tunnin Stigun, me oltiin pelikavereita. Kylmä tosiasia oli se, että se oli joukkueen lääkärin yksinkertainen moka. Tässä miehessä ei ollut kanttia, meni ns. paskat housuun, sen sijaan, että lääkäri olisi tullut esille ja sanonut että minun vika: sori Stigu, sori Suomi, sori Leijonat, Tamminen avautui.


- Se tippa efedriiniä, joka tämän päivän säännöillä katsotaan ihan normaaliksi lääkitykseksi, ei ole mitään tekemistä mahdollisen suorituksen parantamiseksi.

- Stigu oli vilustunut ja joutui yllättäen "kaappiin", (kun Antti Leppänen loukkaantui), ja sai (Stigu) sitten paskat silmille. Me tiedettiin silloin peliveljet, mistä on kysymys. Tuettiin Stigua ja sitten myöhemmin me kovempiluontoiset vaadittiin Stigulle kaikki mahdolliset palkkiot, bonukset, pelit ja vehkeet sekä ennen kaikkea hänen maineensa puhdistamista, Tamminen muisteli.

- Me ei jätetty kaveria pulaan, ja sitä kautta oli kaikkien pakko tulla siihen mukaan. Nyt Stigun maine on putsattu ja se naurettava efedriini-tippa se vei mitalin silloin. Se harmitti nuorta miestä, mutta me saatiin bonusrahat ja sillä ostettiin uusi auto, niin se rupes juhannuksen jälkeen tuntumaan paljon paremmalta, Tamminen naurahti.

Kuuntele haastattelu tästä:



Lue myös:

Juhani Tamminen avoimena: Työupuminen oli silkkaa epätoivoa

TAPAUS STIG WETZELL

Stig Wetzell on legendaarinen suomalainen jääkiekkomaalivahti. Hänet muistetaan muun muassa hieman epäselvästä doping-tapauksesta MM-kotikisoissa 1974. Wetzellin käryn takia Suomi menetti kotikisoissaan pronssimitalin, joka olisi ollut Suomen historian ensimmäinen MM-kisamitali.

Suomi oli voittanut Tšekkoslovakian maalein 5–2. Wetzell arvottiin ottelun jälkeen toistamiseen turnauksen aikana doping-testiin. Wetzellin näytteestä löytyi jälkiä efedriinistä. Suomi tuomittiin hävinneeksi Tšekkoslovakialle 5–0 ja Wetzell suljettiin kisoista. Suomi olisi voittanut ilman efedriinikäryä pronssia ja ottanut näin historian ensimmäisen jääkiekon MM-kisamitalin. Suomi jäi kuitenkin neljänneksi menetettyään Tšekkoslovakia-ottelun pisteet.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat