Novan musiikkipäällikkö nimesi vuoden parhaat kotimaiset albumit

11.12.2014 13:15 -

Radio Novan Mikko Harjunpää sanoo, että kolmen parhaan valitseminen vuoden 2014 julkaisujen joukosta on miltei mahdottomuus, mutta lähti silti yritykseen.

Harjunpäällä on omien sanojensa mukaan mistä valita, sillä uutta hyvää kotimaista musiikkia on julkaistu kuluvana vuonna niin paljon.

– Vaihtoehtoja olisi ollut useampiakin kolme, muun muassa Kasmirin AMK Dropout, Palefacen Luova tuho, Pepe Wilbergin Pepe & Saimaa, Hectorin Hauras ja monet muut. Toin tässä esille ne albumit, jotka mielestäni ovat kokonaisuuksina tuoneet jotakin uutta näkökulmaa tämän vuoden albumien tarjonnassa. 

Musiikkipäällikkö valitsi pitkällisen pohdinnan jälkeen kolmen kärkeen nuoren polven artisteja.

Janna: Janna

– Jannan ensimmäinen hieno suomenkielinen albumi on tuotannollisesti moderni ja monipuolinen pop-levy. Jannan teksteissä on vahva naisnäkökulma, josta miehetkin voivat oivaltaa uusia näkökulmia omaan elämäänsä.

Haloo Helsinki: Kiitos ei ole kirosana

– Kiitos ei ole kirosana -albumi on reilusti bändilevy. Albumilla yhdistyvät musiikillisesti perinteinen kitararock, jota ennakkoluulottomasti sekoitetaan päivitetyillä elektronisilla soundeilla. Biisit ovat tarttuvia ja selkeitä. Hieman yli parikymppisen Ellin tekstit poikkeavat raikkaalla tavalla aikuisempien artistien nykyteksteistä. Lauluissa Elli havainnoi elämää avoimen vilpittömästi, ilman kyynisyyttä ja  turhaa pessimismiä.

Robin: 16

– Robinin uusi albumi on kunnianhimoinen ja täysiverinen pop-albumi, joka kestää täysin musiikillisesti vertailun vastaaviin kansainvälisiin julkaisuihin. Robin on ollut itse mukana kirjoittamassa levyn kaikkia kappaleita ja lopputuloksena Robinin tekstit ovat erittäin uskottavan kuuloisia 16-vuotiaan nuoren miehen esittäminä.   

Äänestä vuoden kovinta kotimaista albumia vuodelta 2014!

(Radio Nova)

 

Kilpailut

Uusimmat