RKP:n varapuheenjohtaja Päivi Storgård sai tarpeekseen uhkauksista: Rikosilmoitus ja henkivartija

29.05.2013 08:31 -

Useampi tunnettu naispuolinen suomenruotsalainen on saanut viimepäivinä erilaisia uhkauksia sähköisesti. Toistaiseksi uhkailusta ovat kertoneet ainakin RKP:n Päivi Storgård, toimittaja Bettina (S.) Sågbom ja HS:n toimituspäälikkö Paula Salovaara.

Yle Fem -kanavan toimittaja Bettina Sågbom kertoi maanantai-iltana Twitterissä saaneensa sähköpostitse hänen koko perhettään koskettavan tappouhkauksen. Nyt uhkauksia on tullut lisää.

Suosikkijuontajan perhe uhataan tappaa: "Veri lentää Ruotsiin asti"

Ryssit pahasti viedessäsi asian julkisuuteen. Kuolet onnettomuudelta näyttävässä tilanteessa, Sitten hurrihuorittelut päälle, Bettina kirjoittaa viestissään Twitterissä.

Löytävät minut ja perheeni mistä tahansa. Minut kehoitetaan lähettämään terveisiä Jeanette Björkqvistille (HBL). Uhkaava sävy, Bettina päivittää uutta saamaansa viestiä.

Mitä asiasta kertoo psykologi Jari Hyyti? Mikä ajaa ihmisen laittamaan tappouhkauksia toisille? Onko taustalla jotain erityistä?

Kuuntele haastattelu:





Ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtaja Päivi Storgård on saanut jo useampia uhkauksia, joista tuorein on viime yöltä. Enbuske & Linnanahde Crew tavoitti Storgårdin puhelimitse, joka on täysin kyllästynyt nettivihaan.



- Ole varovainen huomenna. Oletko varma, että olet suojassa tarkka-ampujan luodilta?, Päivi lukee juuri saamaansa uhkausviestiä.

Päivi kertoo olevansa turhautunut ja saaneensa nyt tarpeeksi. Raja on nyt ylitetty

- Saakalin jätkä, ripustan sut niskasta naulakkoon. Nyt meni raja yli, Päivi kertoo tuntojaan.

- Teen tästä rikosilmoituksen ja pyydän, että tänään klo 14 alkavassa mielenilmauksessa minulla on ihminen, joka katsoo että turvallisuuteni on taattu, Päivi kertoo.

- Mulla meni eilen "kuppi nurin", kun luin Bettinan ja muiden kohtaloista. Tämähän on minulle arkipäivää. Olen saanut uhkauksia todella paljon, hyvin erilaisia. Se on sellaista, mitä julkiselle henkilölle, poliitikolle tulee. Nyt raja on tullut vastaan. 

- Ei minua pelota omasta puolestani, minua pelottaa se, mihin tämä johtaa yleisellä tasolla. Se on todella pelottavaa. En halua, että minun lapset joutuvat elämään ja kasvamaan sellaisessa ympäristössä, jossa heidän täytyy pelätä tai hävetä käyttää ruotsinkieltä, tai kuulua omaan kulttuuriinsa.

- Ei tällainen ole enää suomalaista. Suomalaista on se, että tehdään yhteistyötä tämän yhteiskunnan kehittämiseksi. ei niin, että yhtä tai kahta kansanryhmää heitellään pitkin seiniä ja sanotaan: Tämä on teidän syytä.

Päivi Storgårdin koolle kutsuma mielenosoitus nettivihaa vastaan järjestetään Kolmen sepän patsaalla Helsingissä tänään keskiviikkona 29.5. kello 14.

(Radio Nova, MTV3, Iltalehti)

Kilpailut

Uusimmat