Töissä seksuaalisesti hyväksikäytetty kertoi järkyttävän tarinansa: Työkaverit vähättelivät, itsemurhayritys herätti

04.02.2013 10:36 -

Etelä-Savon käräjäoikeudessa käsiteltiin tapausta, jossa pomo seksuaalisesti hyväksikäytti ja lopulta irtisanoi työntekijänsä. Tapahtumat sijoittuvat vuosien 2007 ja 2010 välille. Enbuske & Linnanahde Crew tavoitti tapauksen uhrin, Sarin.

– Siinä oli rintojen koskettelua, takapuolelle taputtelua, halailua ja pussailun yrittämistä, Sari kertoi Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmassa.

Sari kuvailee kokemusta nöyryyttäväksi ja alistavaksi. Sari koki, että hän joutui ala-arvoiseen asemaan ja hänen koskemattomuuttaan loukattiin. Saria huvitti miehen selitykset.

- Hän sanoi, että työmaalla oli pimeää ja hämärää. Hän sanoi kompastuneensa tämän takia ja sen vuoksi otti rinnoistani tukea, ettei kaatuisi, Sari kertoo.

Kuuntele koko haastattelu:



TAUSTAA


Naisen työnantajan kiisti seksuaalisen häirinnän ja työsyrjinnän. Hänen mukaansa työpaikalla vallitsi reipas huumori ja hän piti naista "yhtenä pojista". Mies kertoi lopettaneensa pyllylle läpsimisen naisen siitä huomauttaessa. Naisen rintoihin koskemisen mies oli tehnyt omien sanojensa mukaan vain ottaakseen tukea (Iltalehti)

Käräjäoikeus katsoi työnantajan toimineen asianomistajan kertomuksen mukaan ja tuomitsi tämän 60 päiväsakkoon, jotka olivat miehen kohdalla yhteensä 3000 euroa. Lisäksi miehelle tuli maksettavaksi oikeudenkäyntikulut, sekä naiselle 3000 euroa henkisestä kärsimyksestä.

(Radio Nova, Iltalehti)

Kilpailut

Uusimmat