Vapun reseptit: Marokkolainen lammaspata

08.11.2013 14:43 -

Syksy ja talvi ovat ihanaa pataruokien aikaa! Ainekset pataan ja pata uuniin, eikä kun odottelemaan ihania tuoksuja ja muutaman tunnin päästä ruoka on valmistunut kuin itsestään.

Koska en löytänyt mieleistä marokkolaisvivahteista reseptiä lampaalle, kehittelin sellaisen itse. Tämä toimii esimerkiksi erinomaisen päivällisenä Isänpäivänä! Itse käytin lihana lähitilan karitsan niskakiekkoja, mutta myös lampaan lapapalat tai paistilihat toimivat loistavasti.

Marokkolainen lammaspata
Ainekset:

700-1 kg karitsan niskakiekkoja, jos ei saatavilla niin lapaa tai paistilihoja paloina
1 tlk kikherneitä
2 porkkanaa
6-8 tuoretta taatelia tai ½ pkt kuivattuja
loraus öljyä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 kanelitanko
3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 tuore chili
2 laakerinlehteä
1, 5 tl juustokuminaa jauhettuna
(1 tl harissatahnaa, löytyy isoista marketeista, ei pakollinen)
1 prk tomaattimurskaa
½ ploa punaviiniä
vettä
kourallinen minttua tuoreena tai kuivattua 1tl
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Laita padan pohjalle loraus öljyä, kuullota siinä silputtu valkosipuli,chili, inkiväärilehdet juustokumina ja harissa. Kun olet pyöritellyt mausteita, niin että tuoksut nousevat, heitä lihat pataan ja pyörittele ne nopeasti, jotta ruskistuvat pinnasta. Lisää isoihin paloihin lohkotut sipuli,porkkanat ja kanelitanko ielä pari minuuttia.

Tämän jälkeen lisää tomaattimurska, viini ja vettä sen verran, että lihat ja vihannekset peittyvät. Laita vielä taatelit ja minttu pataan, sekä suolaa ja pippuria. Laita kansi päälle ja siirrä pata 150 asteiseen uuniin. Anna hautua noin 3 tuntia, tarkista välillä, että nestettä on tarpeeksi. Tarjoile couscousin tai riisin kanssa.

- Vappu

Kilpailut

Uusimmat