Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun reseptit: Ranskalainen suklaakakku
Tämä sopii tarjottavaksi kahvipöytään, päättämään viikonlopun ateria tai vaikka juhlapöytään.
Ranskalainen suklaakakku
Ainekset:
200g voita
200g tummaa suklaata (taloussuklaa käy loistavasti)
2dl sokeria
4 kananmunaa
3,5dl vehnäjauhoja
korppujauhoja ja rasvaa vuoan leivitykseen
Laita uuni lämpeämään 220 asteeseen. Voitele ja leivitä pyöreä irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja voi joko vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kananmunat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Sekoita vähän jäähtynyt suklaa-voiseos muna-sokeriseokseen. Sekoita vehnäjauhot varoen joukkoon, älä käytä tässä vaiheessa enää sähkövatkainta. Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja laita uunin keskitasolle. Paista kakkua 12-15 minuuttia, riippuen vuoan koosta.Kakun kuuluu jäädä löysäksi keskeltä. Kumoa kakku vadille, halutessasi voit koristella jäähtyneen kakun tomusokerilla. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon tai ranskankerman kanssa.