Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun reseptit: Sacherin kuivakakku
Sacherin kuivakakku
200 g voita
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja
3 rkl raaka- tai sokeroimatonta kaakaojauhetta
1,5 dl kermaa, ranskankermaa tai kermaviiliä
4 rkl aprikoosihilloa
kakkuvuoan leivitykseen nokare voita ja korppujauhoja
kuorrute (halutessasi):
100g tummaa suklaata
1/2dl kermaa
1tl voita
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen ja voitele sekä leivitä kakkuvuoka. Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan jatkaen vatkaamista.
Sekoita leivinjauhe, vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään eri kulhossa. Lisää voi-sokerivaahtoon jauhoseosta ja kermaa vuorotellen. Lopuksi sekoita joukkoon aprikoosihillo.
Kaavi taikina leivitettyyn kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorrutteen levittämistä. Kuorrutetta varten laita kaikki kuorrutteen aineet kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kaada kuuma kuorrute kakun päälle ja anna jähmettyä.
Kuvat: Shutterstock
(Radio Nova)