Vieläkö muistat 80-luvun suosikkireseptin: Lohta astianpesukoneessa!

26.03.2015 08:50 -

Sosiaalisessa mediassa esitellään perinteisesti runsaasti erilaisia reseptejä. Nyt esille on noussut 80-luvulla jo suureen suosioon nousseet ruoat, jotka on valmistettu astianpesukoneessa. Kyllä, astianpesukoneessa.

Lähtökohtana reseptien onnistumiseen astianpesukoneessa on luonnollisesti tiivis rasia, folio tai vastaava, josta ruoka ei pääse valumaan tai päinvastoin.

Tiskikoneruoka maistuu, kuten mikä tahansa. Samalla se on hajuton ratkaisu ja samalla voi pestä astiat, mikä on taloudellista.

Jotta tuotteet kypsyvät varmasti, kannattaa tarkistaa oman koneen pesuohjelmat, lämpö ja kuivaus.

Jo 80-luvulla osattiin hyödyntää tiskikoneen ominaisuudet ruoanlaitossa. Alaskan kala- ja riistaviraston mukaan lohenvalmistusohje astianpesukoneessa on julkaistu ensimmäistä kertaa 1980-luvulla keittokirjassa nimeltä Bear soup and Salmon Mousse, joka sisältää erilaisia kala- ja riistaruokia. Reseptin keksijäksi on kirjan perusteella nimetty Juneaussa vaikuttanut toimittaja Sheila Nickerson.

Näyttelijä Vincent Price esitteli jo vuonna 1975 kalan valmistusta tiskikoneessa vieraillessaan Johnny Carsonin The Tonight Show'ssa. Pricen resepti oli seuraavanlainen:

2 well cleaned fish, cut open on the side
5 slices of bread, torn into pieces square.
3 tablespoons vinegar, or 4 tablespoons white wine
1 teaspoon salt
4 tablespoons oil
1/2 clove of garlic, minced
a pinch of oregano

Stuff the fish with the bread (soaked in vinegar or wine), salt, oil,
oregano and garlic. Wrap the fish in foil very tightly (wrapping a couple of times). Put the tightly wrapped fish in the dishwasher while you do the dishes. When the dishes are done, so is the fish. immediately on a clean plate. (Otherwise, steam on top of the stove.)

Novan aamu pohti astianpesukonereseptien saloja torstaina lähetyksessä. Reseptien lisäksi koneessa voi valmistaa myös salmaria!





Kilpailut

Uusimmat