Kuva: Fazer

Fazer Culinary Teamin resepti Radio Novan Aamulle – Rukiinen veripalttu

08.11.2016 06:00 - Essi Nylund

Fazer Culinary Team Finland voitti kultaa catering-sarjassa, Saksassa järjestetyissä kokkiolympialaisissa. Tiimin kapteeni Mika Pesonen ja manageri Karri Käki loihtivat Radio Novan Aamulle oman reseptin.

RUKIINEN VERIPALTTU

0,1kg pekonia

1 kpl sipulia

0,15kg voita

0,5kg naudan verta

1tlk olutta

0,5dl siirappia

1tl suolaa

0,15kg vehnäjauhoja

2,5dl keitettyjä rukiinjyviä

Kuutioi pekonia ja sipulit. Kuullota sipulit ja pekonit voissa pannulla ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Sekoita veri, olut ja siirappi keskenään. Sekoita jäähtynyt sipuli-pekonipaistos veren joukkoon. Lisää jauhot ja suola ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Laita uuniastiaan 2cm kerros varipalttu massaa ja ripottele rukiinjyvät tasaisesti joukkoon.

Paista 180 steisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kokonaan hyytynyt.

Jäähdytä ja leikkaa annospaloiksi. Paista pannulla voissa pinta rapeaksi ennen tarjoilua.

PIKKELÖITY KANTARELLI

500g pieniä kantarelleja

½ dl väkiviinaetikkaa

1 dl sokeria

1 ½ dl vettä

1 kpl kanelitanko

5kpl neilikkaa

2kpl timjamin oksaa

Putsaa kantarelleistä kaikki roskat ja ryöppää 1 min. kiehuvassa vedessä.

Kiehauta loput ainekset kattilassa ja kaada kantarellien päälle. Anna marinoitua mielellään yönyli.

Käyttämällä puhtaita ja desinfioituja astioita pikkeli säilyy pitkäänkin viileässä.

PUOLUKKAPYRE

150g puolukoita

½ dl hillosokeria

Kiehauta puolukat ja sokeri kattilassa. Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Purista massa vielä siivilän läpi jotta kuorenpalaiset jäävät pois. Jäähdytä ennen tarjoilua.

Aki Linnanahde ja Minna Kuukka Radio Novassa arkisin klo 6-10. Seuraa heitä Radio Novan Aamun Facebook-sivulla, jonka löydät täältä.

Kilpailut

Uusimmat