Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun resepti -Herkkulasagne
Noin 12kpl Myllyn Paras täysjyvä lasagnelevyjä
Jauhelihakastike:
400-500g naudan paistijauhelihaa
Loraus oliiviöljyä
keltasipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 tlk tomaattimurskaa
1/2 -1 kesäkurpitsa (koosta riippuen)
1 fondikuutio (liha)
Suolaa, mustapippuria
1tl kuivattua oreganoa tai basilikaa
1 tl paprikajauhetta
Ripaus chiliä
Valkokastike:
40-50g voita
0,75 dl Myllyn Paras venhäjauhoja
8-10dl maitoa
150 g emmental juustoraastetta
Suolaa
Laita uuni lämpimään 200 asteeseen. Silppua sipulit sekä kuutioi kesäkurpitsa ja kuullota pannulla tilkassa öljyä. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista. Kaada joukkoon tomaattimurskat ja huuhdo tölkit ja lisää noin puoli tölkillistä vettä. Lisää mausteet, anna kiehahtaa ja vähennä lämpöä. Anna kiehua hiljalleen kuplien ja välillä sekoittaen noin vartti, sen aikaa kun teet valkokastikkeella.
Sulata voi pinnoitetussa kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita vispilällä ja anna jauhojen vähän kypsyä, mutta älä kuitenkaan ruskista. Kaada joukkoon maito koko ajan sekoittaen. Sekoita seosta koko ajan pohjaa myöten niin kauan kunnes kastike kiehahtaa ja sakenee. Ole varovainen, ettei kastike kiehu yli. Koko ajan sekoittaminen varmistaa, ettei kastike pohjaan, joka maitopohjaisissa voi olla vaarana. Kun kastike on kiehahtanut, ota kastike levyltä ja sekoita joukkoon juustoraastetta ja ripaus suolaa. Ota uunivuoka ja lasi pohjalle kerros lasagnelevyjä. Laita päälle kerros 1/3 osa jauhelihakastiketta ja kaada päälle 1/3 osa valkokastiketta. Toista tämä vielä kahdesti. Laita lasagne uuniin noin 35-40 minuutiksi ja nauti salaatin kera!
-Vappu