Vapun reseptit: Sieni-pinaatti -munakasrulla

30.05.2014 16:37 -

Tämä ruoka on meidän perheen nopea ja terveellinen arkiruoka. Tarjosin tätä kuitenkin usealle ihmiselle tällä viiikolla ja se keräsi todella paljon kehuja. Tämä toimii myös erittäin hyvänä, maistuvana ja tyylikkäänä osana vaikka valmistujaisjuhlien buffetia.

Munakasrullan voi tarjota joko lämpimänä, haaleana tai kylmänä. Itse pidän siitä eniten lämpimänä. Kaiken lisäksi tämä on edullinen valmistaa ja erittäin terveellinen sekä valmistuu nopeasti.

Pohja:

4 munaa

4 dl maitoa

2-3 hyppysellistä suolaa

1dl graham-, vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

pieni loraus öljyä

Täyte:

1 rasia herkku- tai siitakesieniä tai sekoitus molempia

1 punasipuli

1 valkosipulinkynsi

1 rasia babypinaattia

½ prk fetakuutioita tai yksi pkt kiinteää fetaa (suosin ehdottomasti kiinteää)

ripaus suolaa

mustapippuria

ripaus kuivattua chiliä

½ sitruunan mehu

loraus oliiviöljyä

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita pohjan aineet keskenään, anna tekeytyä hetki, ja kun uuni on lämmin, kaada massa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista noin 15min.

Tee sillä välin täyte. Silppua sipulit pieneksi ja viipaloi sienet. Freesaa sipuleita hetki öljyssä pannulla, jonka jälkeen lisää sienet. Paista niin, että nesteet poistuvat ja sienet saavat vähän väriä. Lisää pinaatti pannuun ja jatka paistamista. Kun pinaatti alkaa mennä kasaan, lisää pannulle sitruunanmehu ja mausteet. Siirrä pannu levyltä odottamaan rullan täyttöä.

Kun pohja on valmis, ota se unnista ja levitä täyte sille. Ripottele fetakuutiot tai murenna feta päälle. Rullaa koko komeus rullalle, kuten kääretorttu. Laita hetkeksi vielä uuniin, niin että täytteen maut tasaantuvat.

Tarjoile sellaisenaan, tai vaikka graavilohen tai salaatin kanssa. Jos tarjoat rullaa juhlissa, voit tehdä sen hyvin edellisenä päivänä valmiiksi.

-Vappu

Kilpailut

Uusimmat