Heinäkuussa onnettomuuksia sattuu eniten.
Usein päihtyneen kuljettajan aiheuttamassa kolarissa menehtyy joku muukin.
Simon kolarissa viikonloppuna menehtyneiden lähisukulainen kirjoitti Facebookiin koskettavan, kaikille rattijuopoille osoitetun kirjeen maanantaina. Kirjoitusta on jaettu jo yli 10 000 kertaa vuorokauden aikana.
Poliisi valvoi tehostetusti rattijuopumuksia kahtena marraskuun viikonloppuna 21.–23.11. ja 28.–30.11.2014. Lopputulos olisi voinut olla tuloksien puolelta parempikin.
Poliisi jatkaa tehostettua rattijuoppovalvontaa viikonloppuna. Pikkujoululiikennettä valvotaan erityisesti perjantaina ja lauantaina illalla ja yöllä sekä lauantaina aamupäivällä, joka on erityistä riskiaikaa.
Trafi, Ilmatieteen laitos ja poliisi ovat kyselleet kevään ja kesän mittaan kansalaisten mielipiteitä liikenteen turvallisuudesta sosiaalisessa mediassa.
Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko haluaa tiukentaa rattijuopumuksen rajaa.
Poliisi valvoo juhannuksen liikennettä sekä teillä että vesillä. Valvonnan kohteina ovat maanteillä erityisesti ajonopeudet ja ohitukset, sekä vesillä kuljettajien kunto ja pelastusliivien käyttö.
Kiinni jääneiden rattijuoppojen määrä on samalla tasolla kuin viime vuosien muissakin tehovalvontajaksoissa saadut tulokset, selviää poliisin tiedoista.
Suomalaiset ilmoittavat rattijuopumusepäilyt kiitettävästi poliisille. Alkoholia nauttineen kyytiin ei myöskään juurikaan lähdetä, ilmenee Liikenneturvan kyselystä.
Poliisi valvoo tehostetusti rattijuopumuksia kesäkuun ensimmäisellä viikolla 2.-8.6. koko maassa. Rattijuopumusvalvontaviikko on osa Euroopan liikennepoliisiverkoston valvontaoperaatiota.
Poliisi muistuttaa riittävästä levosta ennen matkaa. Kannattaa pohtia, kiiruhtaako matkaan välittömästi työpäivän jälkeen vai hengähtääkö hetki ennen ajoon lähtöä.
Rattijuopumuksesta ilmoittaminen on nuorille (15–19 -vuotiaat) selkeästi vaikeampi tilanne kuin aikuisille. Nuorista 43 prosenttia ilmoittaisi todennäköisesti tuttavan rattijuopumuksesta poliisille. Asia selviää Liikenneturvan kyselystä.
Tieliikennevalvonnan tavoitteena on vaikuttaa positiivisesti juhannuksen meno- ja paluuliikenteen liikenneturvallisuuteen näkyvällä nopeus- ja ajotapavalvonnalla sekä juhannuksen aikana paljastamalla rattijuopumuksia.
Kesä-elokuussa 2012 liikenneonnettomuuksissa loukkaantuneista noin 40 % oli 15-24 -vuotiaita, selviää liikkuvan poliisin tilastoista. Heinäkuun liikenneonnettomuuksissa loukkaantui 318 nuorta, eli keskimäärin 10 henkilöä päivässä.
Rattijuopumuksesta määrättävät ajokiellot ovat Suomessa lyhyitä verrattuna muihin Euroopan maihin, kirjoittaa Savon Sanomat.