Radio Novan Päivässä jaettiin Radio Novan Festivaaleille ihka ensimmäiset liput. Kuumassalinjassa käsiteltiin hävitettyjä tavaroita sekä stressin poistoon soveltuvia vinkkejä. Supersankarimme tuottaja-Nea laittoi viitan ylleen ja auttoi Novan kuulijoita eräällä siivousvinkillä ja pelasti Niinan pelottavalta sämpyläyllätykseltä. Mukana myös keittiömestari Linnea Vihosen haastattelu.
Radio Novan Aamussa leivonnan jumalat höristävät tänään korviaan. Aki on innokas apupoika, joka arvostaa selkeitä ohjeita Minnan luoviessa sämpylän (lue Gambinan) tuoksuisena mammana. Onks ees olemassa muita, kuin Sami Kurosen sämpyläreseptejä? Kuuntele Jälki-istunto tästä!
Novan Aamussa keskustellaan etähäistä ja kauniista mökeistä. Minna perehdyttää Akin hajuvesi cocktailin tekemiseen ja Akin Espanjan osaaminen laitetaan koetukselle!
Sämpy-kissaa seuraa jo yli 100 000 ihmistä Instagramissa.
Minnan tekisi mieli ostella mutta sämpylälompakosta puuttuu maksykyky. Arttu kertoo, kuinka pään saa helposti jumiin. Talvikunnossapidon puute aiheuttaa lipsuttelua ja olympiakylässä on vällyjen välissä vilkasta... Keskiviikkoaamun herkut linkistä alla :)
Mikään ei ilahduta perhettä tai ystäviä aamulla paremmin, kuin keittiöstä leijuva tuoreen leivän tuoksu. Leipä- ja sämpylätaikinoita on monenlaisia, tämä on perustaikina, jota varioimalla saat maukkaita ja ihanan pehmoisia sämpylöitä tai leipää. Sämpylät ovat siitä käteviä, että ne paistuvat nopeasti kypsiksi. Tämän taikinan voit helposti myös kohottaa yön yli jääkaapissa ja aamulla vain leivot sämpylät, jotka kohoavat vielä kertaalleen uunin lämmetessä.
Itsetehdyt sämpylät harvemmin tuottaa pettymystä aamiaispöydässä istuville. Minä leivon sämpylöitä käytännössä joka viikonloppu. Niihin voi upottaa jauho-lese- ja hiutalepussien jämät, puurot tai raastaa juureksen kannikat, uskalla vaan kokeilla!
Usein kattilan pohjaan jää tähteeksi puuroa, jolle ei vain löydy sitä viimeistä syöjää. Ruokaa ei kannata heittää hukkaan, vaan hyödyntää se esimerkiksi herkullisten sämpylöiden raaka-aineeksi.