Fazer Culinary Teamin resepti Radio Novan Aamulle – Rukiinen veripalttu
RUKIINEN VERIPALTTU
0,1kg pekonia
1 kpl sipulia
0,15kg voita
0,5kg naudan verta
1tlk olutta
0,5dl siirappia
1tl suolaa
0,15kg vehnäjauhoja
2,5dl keitettyjä rukiinjyviä
Kuutioi pekonia ja sipulit. Kuullota sipulit ja pekonit voissa pannulla ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Sekoita veri, olut ja siirappi keskenään. Sekoita jäähtynyt sipuli-pekonipaistos veren joukkoon. Lisää jauhot ja suola ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Laita uuniastiaan 2cm kerros varipalttu massaa ja ripottele rukiinjyvät tasaisesti joukkoon.
Paista 180 steisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kokonaan hyytynyt.
Jäähdytä ja leikkaa annospaloiksi. Paista pannulla voissa pinta rapeaksi ennen tarjoilua.
PIKKELÖITY KANTARELLI
500g pieniä kantarelleja
½ dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 ½ dl vettä
1 kpl kanelitanko
5kpl neilikkaa
2kpl timjamin oksaa
Putsaa kantarelleistä kaikki roskat ja ryöppää 1 min. kiehuvassa vedessä.
Kiehauta loput ainekset kattilassa ja kaada kantarellien päälle. Anna marinoitua mielellään yönyli.
Käyttämällä puhtaita ja desinfioituja astioita pikkeli säilyy pitkäänkin viileässä.
PUOLUKKAPYRE
150g puolukoita
½ dl hillosokeria
Kiehauta puolukat ja sokeri kattilassa. Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Purista massa vielä siivilän läpi jotta kuorenpalaiset jäävät pois. Jäähdytä ennen tarjoilua.
Aki Linnanahde ja Minna Kuukka Radio Novassa arkisin klo 6-10. Seuraa heitä Radio Novan Aamun Facebook-sivulla, jonka löydät täältä.