Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun Reseptit: Mehevä rahkatorttu
MEHEVÄ RAHKAKAKKU
10-12 annosta
Pohja:
2 kananmunaa
150 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3,5 dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja
tai 1 pkt Myllyn Paras pyöreä kauramurotaikinaa
Täyte:
1,5-2 dl aprikoosihilloa (myös muut samantapaiset hedelmähillot käyvät)
400 g (2prk) limellä ja/tai sitruunalla maustettua rahkaa
0,5 dl sokeria
3 kananmunaa
Vaahdota pehmennyt rasva ja sokerit sähkövatkaimella vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon leivinjauhe-vehnäjauhoseos.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, näin säästyt voitelemiselta ja piirakka on myös helppo tarvittaessa kuljettaa paperissa.
Jos käytät valmista pohjaa, sulata se ja kauli piirakkavuokaan sopivaksi.
Levitä pohjan päälle hillo. Sekoita sokeri, rahka ja munat keskenään. Kaada rahkaseos hillon päälle.
Paista torttua 180 asteisessa uunissa 45-50 minuuttia, jos teet valmiista pohjasta 35-40minuuttia riittää.