Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun resepti: Pikkupizzat
Taikina:
Myllyn Paras pizzajauhoja
Hiivaa
Vettä
Ohje pussin kyljessä.
Jauhelihakastike:
400 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli tai 2 kesäsipulia
1 valkosipulinkynsi
loraus öljyä
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyreetä
1-2 dl vettä
suolaa, mustapippuria
½ tl paprikajauhetta
pari ripausta chilijauhetta
1 tl kuivattua oreganoa
Lisäksi:
juustoraastetta
mozzarellaa
tuoretta tomaattia, paprikaa, sieniä tai mitä haluat, mutta ei liian montaa
Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Kaada sekaan tomaattimurska, pyre ja vesi. Lisää joukkoon mausteita. Anna kiehahtaa ja hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen vähintään 20-30 min. Leivo kohonneesta taikinasta pohjat ja muotoile käsin haluamiesi eläinten muotoon. Paista pelkkiä pohjia uunissa noin 5 min. Levitä esipaistetuille pohjille jauhelihakastiketta. Lisää 1-2 muuta täytettä ja lisää vielä juusto. Paista pizzoja noin 5-10 min, kunnes juusto kuplii ja reunet ovat saaneet väriä.