Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun resepti: Lettukakku ja raparperihilloke
Letut:
1-2 pss Myllyn Paras lettujauhoja, riippuen syöjien määrästä
1dl kiehautettua nokkosta
rasvaa paistamiseen
Tee lettutaikina pussin ohjeen mukaan. Kiehauta tuoreet nokkoset, purista ja silppua. Nokkonen menee kasaan kiehauttaessa, jos keräät noin litran, on sinulla noin dl kiehautettuna. Lisää silputtu nokkonen taikinaan. Kokoa letuista kakkua ja sivele rapaprperihilloketta väleihin tai anna jokaisen itse annostella hilloke. Voit koristella kakun tuoreilla mansikoilla ja yrteillä.
Raparperihilloke
500g raparperia eli noin 4-5 vartta
3 dl hillosokeria
1/2dl vettä
1 kanelitanko
Kuori raparperit ja pilko ne noin 1cm paksuisiksi viipaleiksi. Laita raparperit, kanelitanko ja vesi kattilaan ja kattila liedelle. Kun höyryä alkaa nousta, kaada sekaan sokeri. Sekoita, kunnes seos kiehahtaa ja laske lämpöä, niin että seos kuitenkin kevyesti kiehuu. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 10 minuuttia. Kaada hilloke puhtaaseen hillopurkkiin. Anna jäähtyä ennen jääkaappiin siirtämistä. Muista lusikoida hilloketta aina puhtaalla lusikalla, näin estät sen homehtumisen.