Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun resepti: Omena-mustikkapaistos
Tähän voi hyödyntää metsän viimeisiä mustikoita tai napata pakkasesta. Kotimaista omenaa on nyt puut täynnä ja paistokseen niitä saa kätevästi upotettua. Herkkupaistos syntyy yllätysvieraillekin käden käänteessä, mutta sopii mielestäni päättämään ihan viikonlopun hienommankin aterian.
Omena-mustikkapaistos
4-6 kotimaista omenaa
1,5-2dl mustikoita
1,5-2 dl Myllyn Paras kaurahiutaleita
3 rkl fariini-, intiaani- tai ruokosokeria
3 rkl voita nokareina
kanelia maun mukaan
tarjoiluun: vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Poista omenoista kodat omenaporalla ja viipaloi omenat reiluiksi lohkoiksi. Levitä lohkot uunin kestävään vuokaan. Ripottele mustikat päälle, voivat olla myös jäisiä. Lisää päälle myös kaikki muut ainekset. Paista uunin keskitasolla noin 20-30 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Lue lisää aiheesta vapun-reseptit
Katso kaikki