Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Urtekram
Vapun resepti: Gluteeniton Banaanikakku
100g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 isoa tai 3 pientä kypsää banaania
½ dl Urtekram psylliumia
3,5 dl Urtekram yleisleivontamix gluteeniton
1,5 tl Urtekram leivinjauhetta
1 tl Urtekram aito kanelia
1 ps (50g) Urtekram pekaanipähkinöitä
ripaus suolaa
1 dl kauramaitoa, creme fraichea tai kermaa
Koristeluun:
kourallinen Urtekram banaanilastuja
Muussaa banaanit ja sekoita joukkoon psyllium. Laita sivuun. Vatkaa hiukan pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, kokoajan vatkaten. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe, suola ja kaneli. Vatkaa voi-sokeriseokseen banaani-psyllium sose, tässä vaiheessa kaada joukkoon myös rouhitut pähkinät. Vatkaa kevyesti sekaan myös jauhoseos ja viimeiseksi maito. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Asettele pintaan kuivattuja banaanilastuja. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
-Vappu