Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Urtekram
Vapun Resepti: Chili Con Carne
CHILI CON CARNE
Ainekset:
800 g naudan paistia (sisä-, ulko- tai kulmapaisti)
1 plo Urtekram paseerattua tomaattia
½ prk (3rkl) Urtekram tomaattipyreetä
2 dl vettä
1 tlk Urtekram punaisia kidneypapuja valutettuna
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
0,5-1 tl chilijauhetta ( säätele tulisuutta syöjien mieltymysten mukaan)
1 tl paprikajauhetta
1 tl Urtekram korianteri jauhettu tai 2 tl korianterinsiemeniä murskattuna
suolaa, mustapippuria
1 limen mehu
1 ruukku tuoretta korianteria
tarjoiluun:
keitettyä Urtekram täysjyväriisiä
creme fraichea
Leikkaa paisti 2 cm palasiksi. Muista leikata liha aina syitä vasten -ei syiden myötäisesti, tällöin liha pysyy mureana. Silppua sipulit. Ruskista lihat ensin padassa tai kattilassa tilkassa öljyä. Tee ruskistus pienissä erissä, jotta nesteet pysyvät lihojen sisällä, eikä liha ala kiehumaan. Ota ruskistuneet lihat sivuun lautaselle. Kaada seuraavaksi pataan tilkka öljyä ja kuullota sipulit siinä nopeasti. Lisää sekaan lihat ja kaada joukkoon paseerattu tomaatti sekä pyree, lisää joukkoon myös vesi, sekä mausteet tuoretta korianteria ja limeä lukuunottamatta. Anna kiehahtaa ja laske sen jälkeen lämpöä niin, että seos kiehuu hiljalleen. Anna chili con carnen lypsyä 1-2 tuntia välillä sekoitellen. Lisää tarvittaessa vettä. Kypsennysaika riippuu lihasta, sisäpaisti kypsyy nopeammin kuin ulko- tai kulmapaisti. Tätä ruokaa et voi kuitenkaan kypsentää liikaa, pidempi haudutusaika tekee padasta mureamman ja maukkaamman. Ennen tarjoilua tarkista suola ja lisää joukkoon limen mehu sekä silputtu korianteri. Tarjoile keitetyn riisin ja creme fraichen kera.
-Vappu