Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Urtekram
Vapun resepti: Hedelmäkakku
HEDELMÄKAKKU
200g voita
2,5dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl Urtekram mantelijauhoja
1 tl Urtekram leivinjauhetta
ripaus suolaa
0,5 tl Urtekram vaniljajauhetta
1 dl Urtekram sultana rusinoita
1 dl Urtekram makea karpalo
1 dl Urtekram pehmeä aprikoosi
1 appelsiinin mehu
voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun
Silppua aprikoosit pieniksi paloiksi ja lisää ne kulhoon karpaloiden ja rusinoiden kanssa. Purista päälle appelsiinin mehu. Vatkaa vähän pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet (vaniljajauhe, vehnäjauho, mantelijauho, leivinjauhe ja suola) keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan, älä vatkaa enää turhaan. Kaada lopuksi hedelmät mehuineen taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa 50-60 minuuttia. Kakku on kypsä, kun tökkäät siihen hammastikulla ja tikku on nostaessa kuiva.
-Vappu