Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Urtekram
Vapun resepti: Gluteeniton kasvislasagne
GLUTEENITON KASVISLASAGNE
1 pkt Urtekram gluteenittomia lasagnelevyjä
tomaattikastike:
1 plo (680g) Urtekram paseerattua tomaattia
1 keskikokoinen sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 ps (150g) pakastepinaattia
kourallinen tuoretta tai 1tl kuivattua basilikaa
suolaa, mustapippuria
kuivattua chiliä tai cayennepippuria maun mukaan
loraus oliiviöljyä
juustokastike:
0,75 dl Urtekram yleisleivontamixiä
50g voita
8-9 dl maitoa
150 g emmentaljuustoraastetta
hyppysellinen suolaa
lisäksi:
Urtekram grillattua artisokkaa ja/tai Urtekram makeita uunitomaatteja
(näitä yhteen väliin maun mukaan)
Aloita tekemällä tomaattikastike. Silppua sipulit ja kuullota ne tilkassa öljyä. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja pinaatti (voi olla jäinen). Lisää mausteet. Jos käytät tuoretta basilikaa, silppua se ja lisää vasta loppuvaiheessa. Anna kastikkeen kiehahtaa ja anna porista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 20 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Tee juustokastike. Sulata voi mieluiten pinnoitetussa kattilassa, lisää joukkoon jauhot ja anna ”kuplia” hetken, älä kuitenkaan ruskista. Kaada joukkoon maito koko ajan sekoittaen. Sekoita seosta koko ajan pohjaa myöten vispilällä niin kauan kunnes kastike kiehahtaa ja sakenee. Mutta varo, ettei kastike kiehu yli. Kastiketta täytyy sekoittaa koko ajan, sillä se palaa helposti pohjaan. Ota kastike pois levyltä. Lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Mausta halutessasi suolalla. Aloita lasagnen kokoaminen. Levitä levyjä vuoan pohjalle vierekkäin, kaada 1/3 osa tomaattikastikkeesta levyille, tee samoin juustokastikkeen kanssa. Lado kerros levyjä ja toista sama. Lisää tähän kerrokseen myös artisokkia ja/ tai uunitomaatteja juustokastikkeen päälle. Lado vielä yksi kerros levyjä ja kaada loput tomaatti- sekä juustokastikkeesta levyjen päälle. Paista lasagnea uunissa noin 40-50 minuuttia.
-Vappu