Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Santa Maria.
Vapun resepti: Teriyakilohi ja itämainen kurkkusalaatti
TERIYAKILOHI JA ITÄMAINEN KURKKUSALAATTI
4hlölle
600-800g lohipala
Noin ½ ploa Santa Maria teriyaki kastiketta
Itämainen kurkkusalaatti:
1 kurkku
kourallinen tuoretta korianteria
5-7 rkl Santa Maria rice vinegaria
Lisäksi tarjoiluun:
Keitettyä jasminriisiä
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Aseta lohi uunivuokaa nahkapuoli alaspäin. Levitä teriyakikastike lohen pintaan ja paista lohta noin 15-20minuuttia, riippuen lohipalan paksuudesta. Jätä lohi kuitenkin hieman roseeksi sisältä, jotta se pysyy mehevänä. Leikkaa kurkku 3-4 osaan ja leikkaa kurkkupalat ohuiksi siivuiksi pitkittäin. Silppua korianteri ja sekoita se kurkkuviipaleiden kanssa laakealla vadilla. Ripottele pinnalle hieman suolaa ja lisää riisietikka eli rice vinegar. Anna tekeytyä, kunnes lohi on kypsää. Keitä riisi myös samalla pakkauksen ohjeen mukaan, kun lohi kypsyy.
-Vappu