Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Santa Maria.
Vapun Resepti: Fishtacos
Fish tacos
Noin 500 g vaaleaa kalaa nahattomia fileitä (kuha tai hauki sopivat erinomaisesti)
Kalan marinadiin:
2 tl Santa Maria peruvian fish&lime maustetta
1 tl Santa Maria chilijauhetta (tai muuta Santa Marian chilimaustetta)
1 tl Santa Maria juustokuminaa jauhettuna
1 limen mehu
Pari kunnon lorausta oliiviöljyä
Suolaa
Pikainen guacamole
2 kypsää avokadoa
Puolikkaan limen mehu
Suolaa
1/2 ruukkua tuoretta korianteria
Marinoitu punasipuli:
1 punasipuli
Noin 0,5 dl punaviinietikkaa
Ripaus suolaa
Ripaus sokeria
Lisäksi:
Santa Maria pieniä tortilla lettuja tai tacokuoria
Silputtua lehtikaalia, kaalia tai jäävuorisalaattia
Silputtua kevät sipulia
Silputtua tuoretta korianteria (1/2 ruukkua)
Santa Maria tacokastiketta
Santa Maria jalapeno viipaleita
Creme fraichea
Sekoita kalan marinadin ainekset ja leikkaa fileet muutamaan osaan. Anna kalojen marinoitua 15-20minuuttia. Tee sillä aikaa muut valmistelut. Viipaloi punasipuli ohuiksi siivuiksi ja sekoita se ja marinadin ainekset keskenään ja jätä tekeytymään. Muussaa avokado ja sekoita siihen korianteri, limen mehu ja suola. Aseta muut täytteet astioihin tarjolle. Kuumenna pannu ja kaada kananpalat pannuun marinadeineen. Kypsennä kalaa välillä kääntäen. Kalanpalat saavat ruskistua kunnolla. Kun kala kypsyy, rupea hajottamaan sitä pienemmiksi palasiksi paistolastalla. Kuha esimerkiksi hajoaa tosi helposti, mutta haukea pitkää vähän pilkkoa lastalla pienemmäksi. Kala saa mennä aika pieniksi paloiksi ja sekoittua kunnolla marinadin mausteisiin. Paistaminen tapahtuu kuitenkin nopeasti, kun olet leikannut kalan paloihin jo alussa. Äläkä anna kalan kuivua. Jos käytät haukea, voit nyppiä isot ruodot jo pilkkoessasi kalaa pannussa, se tapahtuu tosi helposti. Lämmitä tortillat joko mikrossa tai uunissa ja anna jokaisen koota mieleisensä kalataco!
-Vappu