Vapun resepti: Thai-kanapullat
400g kananpojan tai broilerin jauhelihaa, voit käyttää myös rintafileitä ja jauhaa ne itse monitoimikoneella.
2 rkl kalakastiketta
1 muna
0,5 dl korppujauhoja
1 limen mehu ja kuori raastettuna
1 valkosipulinkynsi
1 pieni sipuli tai 2 kevätsipulinvartta
1/2-1 tuore punainen chili
2 rkl soijaa
kourallinen tuoretta korianteria
kourallinen tuoretta thaibasilikaa (löytyy isommista marketeista, mutta ei ole pakollinen)
suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen
Sekoita jauheliha tai itsejauhettu broilerinliha yhdessä kananmunan ja korppujauhojen kanssa. Silppua sipulit, chili sekä yrtit pieneksi. Pese lime ja raasta sen kuori sekä purista mehu lihaseokseen. Lisää sekaan kaikki muut aineet. Muotoile massasta pullia ja paista ne pannulla öljyssä, niin että saat kunnon värin niihin. Voit kypsentää pullat kokonaan pannulla, mutta itse kypsennän niitä ruskistamisen jälkeen 200 asteisessa uunissa 5-7 minuuttia. Näin pullat pysyvät mehevinä ja käryt poissa keittiöstä.
-Vappu