Kuva: Vappu Pimiä

Vapun resepti: Omenapiirakka

08.09.2017 13:00 - Tytti Kiviharju

Nappaa tästä talteen herkullinen omenapiirakan ohje.

Nyt on monilla puut täynnä omenoita ja kotimaisia on hyvin saatavilla myös kaupoista. Pyöräytä viikonloppuna helppo omenapiiras, joka maistuu taivaalliselta joko sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai jätskin kanssa.

2 kananmunaa

1,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

ripaus suolaa

3 dl erikois- tai puolikarkeita vehnäjauhoja

100g voita sulatettuna

1dl maitoa

Vuokaan: Nokare voita

Pinnalle:

5-6 kotimaista tai 4-5 ulkomaista omenaa

Kanelia

Sokeria

Tarjoiluun: Vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä

Vatkaa sokeri ja munat valkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään (jauhot, leivinjauhe, suola ja kaneli). Sekoita munavaahtoon sulatettu voi. Kääntele joukkoon jauho-mausteseos, mutta älä vatkaa! Kaada lopuksi taikinaan maito ja sekoita. Kuori ja poista kodat omenista ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Asettele omenasiivut tiukasti limittäin taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 180 asteessa noin 20minuuttia. Nauti jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

-Vappu

Kilpailut

Uusimmat