Vapun resepti: Omenapiirakka
Nyt on monilla puut täynnä omenoita ja kotimaisia on hyvin saatavilla myös kaupoista. Pyöräytä viikonloppuna helppo omenapiiras, joka maistuu taivaalliselta joko sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai jätskin kanssa.
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
ripaus suolaa
3 dl erikois- tai puolikarkeita vehnäjauhoja
100g voita sulatettuna
1dl maitoa
Vuokaan: Nokare voita
Pinnalle:
5-6 kotimaista tai 4-5 ulkomaista omenaa
Kanelia
Sokeria
Tarjoiluun: Vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä
Vatkaa sokeri ja munat valkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään (jauhot, leivinjauhe, suola ja kaneli). Sekoita munavaahtoon sulatettu voi. Kääntele joukkoon jauho-mausteseos, mutta älä vatkaa! Kaada lopuksi taikinaan maito ja sekoita. Kuori ja poista kodat omenista ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Asettele omenasiivut tiukasti limittäin taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 180 asteessa noin 20minuuttia. Nauti jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
-Vappu