Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun reseptit: Kinkkupastavuoka
Kinkkupastavuoka
1 pss Myllyn Paras ruis-kaurapastaa
200-250 g kinkkusuikaletta
1-2dl tuoreita herkkusieniä
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
1 tlk tomaattimurskaa + tilkka vettä purkin huuhteluun
2,5dl ruokakermaa (esim. kolme juustoa)
1-2 dl juustoraastetta
suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta
Halutessasi ripaus chiliä ja vähän oreganoa tai basilikaa kuivattuna tai tuoreena.
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Laita pastavesi kiehumaan, iso kattilallinen vettä. Silppua sipulit pieneksi ja viipaloi puhdistetut herkkusienet. Kuullota sipuleita hetki pannulla tilkassa öljyä. Lisää joukkoon herkkusieniviipaleet, anna ruskistua. Kaada sekaan myös kinkkusuikaleet ja pyörittele hetki. Kun pastavesi kiehuu, lisää veteen noin tl suolaa ja kaada pastat kattilaan. Keitä pastaa VAIN 3-4 MIN ajan, paketissa mainitun 8 minuutin sijaan. Pasta kypsyy vielä uunissa ja näin vältät sen lötkistymisen.
Kaada pannulle tomaattimurska ja huuhtele purkki vielä pannulle tilkalla vettä. Lisää mausteita ja anna kiehua pari minuuttia. Lisää pannulle myös kerma ja anna kiehua vielä pari minuuttia ja tarkista maku.
Valuta pasta, kun se on vielä reilusti raakaa ja kaada uunivuokaan. Lisää joukkoon kastike ja sekoita. Laita koko komeus uuniin ja anna hautua vähintään 15-20 minuuttia, jonka jälkeen lisää vielä juustoraaste pinnalle ja anna sulaa uunissa noin 5 minuuttia. Voit antaa hautua pastan pidempäänkin, tällöin voit laskea lämpötilaa 150 asteeseen.