Saku Tuominen julkaisee kirjan uskomuksista: Ne lähtevät usein vanhemmista
Saku Tuominen on julkaissut useita kirjoja ideoiden luomisesta, paremmasta työelämästä, hyvästä elämästä sekä tehnyt kaksi keittokirjaa. Ensi syksynä Tuominen on julkaisemassa kaksi uutta kirjaa, joiden taustoja hän paljasti Radio Novan Seitsemän oikein -ohjelmassa Rita Strömmerille. Toisesta on tarkoitus tulla maailman paras pitsakirja ja toisessa teoksessa Tuominen sukeltaa Annamari Heikkilän kanssa ihmisten uskomuksiin.
Uskomuksista kertova kirja on nimeltään Uskonko.
- Alaotsikkona on: Uskonko siihen, että se mihin uskon vaikuttaa elämääni enemmän kuin uskonkaan, Saku Tuominen kertoo.
Tuomisen mukaan kirjan ajatuksena on pohtia, kuinka paljon siitä millaisia me olemme johtuu siitä, mitä ihmiset ajattelevat olevansa.
- Eli miten uskomukset vaikuttavat meihin ja miten ne muuttavat meitä. Esimerkiksi monissa self help -kirjoissa sanotaan, että nyt vaan uskot itseesi. Ihmiselle, jolla ei ole itsetuntoa sanotaan, että nyt vaan uskot itseesi. Se ei tapahdu niin. Uskoa on vaikea komentaa väkisin. Se on helposti hyvin banaali ohje. Entä jos minä en usko, ja mistä se usko oikein koostuu?
”Meistä voi tulla mitä tahansa tai meistä ei nyt kyllä mitään tule”
Tuomisen mukaan kirjan tarkoituksena on pohtia monesta näkökulmasta, miten uskomukset syntyvät, miten ne hajoavat, miten niihin voi vaikuttaa, miten niitä voi kehittää, miten ryhmässä voi olla uskomuksia, minkälaisia uskomuksia Suomessa on.
- Meillähän on paljon uskomuksia, että suomalaiset ovat huonoja myymään. Ne ovat tulleet vuoden aikana ja alkavat olla itseään toteuttava yhtälö, että sellaisia meistä tulee. On valtiollisia uskomuksia ja on firmoissa eri uskomuksia. Ajatukset ovat ”meistä voi tulla mitä tahansa tai meistä ei nyt kyllä mitään tule”.
Tuomisen mukaan uskomukset juurtuvat meihin varhaisessa vaiheessa ja vanhemmilla sekä opettajilla on vahva vaikutus siihen, mihin ihmiset uskovat.
- Opettajien ja vanhempien tulisi keskittyä siihen, minkälaisia uskomuksia he juurruttavat lapsiin. Monet uskomukset lähtevät vanhemmista ja siitä, miten he puhuvat lapsilleen. Puhetavan muuttamisella voi olla jo dramaattinen muutos siihen, minkälaisena lapsi näkee itsensä.
Mitä Saku Tuominen puhui luovuudesta ja sen ruokkimisesta kaksituntisessa haastattelussa? Kuuntele koko 12.3. Novan taajuudelta tullut lähetys täältä!