Helppo ja nopea resepti viikonloppuun: Sitruunaliemessä kypsennetyt broilerin rintafileet
Oletko koskaan keittänyt kananrintafileitä? Se on todella nopeaa ja lopputulos on mehukas ja hyvä – mutta väritön.
Keitettyjä fileitä voi käyttää salaateissa, keitoissa, leivän päällä, pastassa, eväänä, kanaburgerissa ja vaikka missä sekä kylminä että lämpiminä. Ja bonuksena saat rasvattomana kypsennetyt fileet, jotka ovat mehevät.
Näin se käy:
Sitruunaliemessä kypsennetyt broilerin rintafileet
1 l kanalientä
4 kpl sitruunaa viipaleina
4 oksaa (sitruuna)timjamia
1tl kokonaisia mustapippureita
4-6 kpl kanan rintafilettä (nahattomia)
Laita liemi ja mausteet laajaan kasariin ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mielellään huoneenlämpöiset rintafileet liemeen ja keitä 3 minuuttia. Ota pois liedeltä, laita kasariin kansi ja anna hautua kannen alla 10 minuuttia tai kunnes fileet ovat kypsät.
Inkivääriliemessä kypsennetyt broilerinrintafileet
5 dl kanalientä
8-10 kpl viipaletta inkivääriä
2-3 viipaloitua valkosipulinkynttä
Tee kuten edellä.