Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Marian thaimaalaisvaikutteinen pastasalaatti
Thaimaalaisvaikutteinen pastasalaatti
Tämä ruokaisa pastasalaatti on loistava lounaaksi tai vaikka piknikille mukaan pakattavaksi. Huomaa parin tunnin jauhelihan maustumisaika. Tästä ohjeesta riittää hienosti ainakin neljälle.
Tarvitset:
3 dl pastaa
1 rkl öljyä
1 pussi babypinaattia
20 kirsikkatomaattia
400 g naudan jauhelihaa
Kastike:
2 rkl kalakastiketta
2-3 rkl seesamiöljyä
3 rkl limemehua
1 rkl fariinisokeria
1 chilipalko hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl inkivääriä raastettuna
2 tl vettä
Lisäksi:
3 kevätsipulin vartta
0,5-1 dl korianteria hienonnettuna
½ chilipalko viipaloituna
oliiviöljyä
seesamiöljyä
seesaminsiemeniä
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, kaada päälle öljy, sekoita ja anna jäähtyä.
Huuhtele pinaatti ja tomaatti. Leikkaa tomaatit puolikkaiksi. Sekoita jäähtyneeseen pastaan pinaatit ja tomaatit.
Paista jauheliha kypsäksi pannulla.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Kumoa kypsä jauheliha kulhoon ja kaada päälle kastike. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai ainakin lihan jäähtymisen ajan. Sekoita muutaman kerran maustumisen aikana.
Valuta jauhelihasta ylimääräinen neste pois ja lisää joukkoon hienonnettu kevätsipuli, korianteri ja chili.
Tarjoile thaimaustettu jauheliha pastapedin päällä ja viimeistele oliivi-ja seesamiöljyllä sekä seesaminsiemenillä.
(Nova)