Sosiaalisen median julma puoli: Voiko ilman meikkiä olla kaunis?
My Pale Skin -YouTube-kanavan Em Ford julkaisi rohkean videon, joka ei ainoastaan paljasta hänen meikittömiä kasvojaan, vaan myös ihmisten armottomuuden sosiaalisessa mediassa.
Kolmen kuukauden aikana yli 100 000 ihmistä kommentoi Fordia kutsuen tätä kuvottavaksi ja rumaksi. Meikattuna Ford sai osakseen kehuja, mutta myös syytöksiä ihmisten huijaamisesta ja totuuden pimittämisestä.
Katso nopeasti levinnyt ja paljon huomiota osakseen saanut koskettava video.
Twitter on täyttynyt erityisesti nuorten julkaisemista videoista ja -kuvista, joilla ihmiset näyttävät miten meikki muuttaa heidän ulkonäköään.
yeah i have acne and this #dontjudgechallange is kinda offensive so here's what a REAL transformation looks like pic.twitter.com/cTzsBpdBwJ
— jus (@DlNAHES) 5. heinäkuuta 2015Tuomitsematta tai ihan vain omana itsenään oleminen ei kuitenkaan ole helppoa. Moni on vastannut haasteeseen videoilla, joissa ovat meikanneet itsensä näyttämään äärimmäisen rumalta, voidakseen sitten taas näyttää kauniilta ja viehättävältä.
WHAT KIND OF DARK MAGIC IS THIS #dontjudgechallenge pic.twitter.com/IPrXc6Yj20
— Dont Judge Challenge (@JudgeDontChalle) 5. heinäkuuta 2015
Videot ovatkin herättäneet kysymyksen siitä, että tarkoittavatko akne, yhteen kasvaneet kulmakarvat tai vinot hampaat automaattisesti sitä, että ihminen on ruma? Tai onko haasteesta mitään iloa, jos siihen ottavat osaa ainoastaan hyvännäköiset ja kauniit ihmiset, samalla kun ulkonäkönsä kanssa kipuilevat ihmiset pysyvät yhä piilossa?
call me uptight/sensitive/whatever you want but seriously this bothers me #dontjudgechallange pic.twitter.com/ckQtUN3DFq
— nani is a loser (@belouvedtwink) 6. heinäkuuta 2015
Meikittä oleminen voikin olla vaikeaa, jos on tottunut meikin tarjoamaan suojamuuriin. Siksi lienee helpompaa pelleillä rumissa meikeissä. Em Fordin kokemuksista voimme kuitenkin oppia, että ihmisiä on monenlaisia — jokainen on kuitenkin kaunis, eikä kenelläkään ole oikeutta tuomita toista.