Hans Välimäen grillivinkit: Kanaa ja kassleria

21.07.2015 15:10 - Lauri Kujanpää

Viikon lämpimimmäksi ennustetun pävän tiistain kunniaksi Novan taajuudella kuultiin  iltapäivän iloksi Hans Välimäen Arttu "testaa" Harkille antamia grillivinkkejä.

Yhteistyössä Hobby Hallin kanssa tehdyssä kesäisessä juttusarjassa grillattiin 21. heinäkuuta huippukokki Välimäen kanssa.

– Nämähän ovat kesäkeittön sinnepäin -vetoja, joten mitään mittoja ei ole. Fiilispohjalta mennään, opastaa Harkki.

Näin syntyy Välimäen herkkuhetki eli kanansiipiä, -koipia, sianniskaa eli kassleria ja vihanneslisuke.

Wingsit eli kanansiivet:

Wings-marinadi

Sweet chili -kastike Sciracha-chilikastike Oliiviöljy Valkosipuli Inkivääri Korianteri Kalakastike (paljon) Seesamiöljy Tuore chili Sitruunan mehu

Annetaan marinoitua. Paistetaan tiukalla lämmöllä. Jälkimarinointina vielä chili, kalakastike ja korianteri.

Kasvislisuke

Porkkanaa Retiisiä raakana Perunaa Vihreää parsaa Kesäkurpitsaa Kesäsipulin vartta Fenkolia Rosmariinia Timjamia Oliiviöljyä Vaahterasiirappi Suolaa Pippuria

Paistetaan pannulla. Retiisi lisätään tuoreena muuten paistettuun lisukkeeseen.

Koivet

Marinadi

Ruohosipuli Sitruunamehu Valkosipuli Persilja Suola Pippuri Chili

Marinoidaan. Ennen paistoa vielä hieraistaan pintaan:

Sitruunankuori Raastettu valkosipuli Suola Chili Rosmariini Oliiviöljy

Paisto tiukassa lämmössä. Karsinogeeniä pitää tulla pintaan.

Kassler eli sianniska

Marinadi

Öljy HP-kastike Korianteri Valkosipuli Suola Pippuri Chili

Valmistus: Sivellään sinapilla. Pyöräytetään jauhoissa, kevyesti vatkatussa munassa ja panko- (tai korppu-)jauhoissa.

Sinappi Vehnäjauho Kananmuna Pankojauho

Friteeraus tai paisto runsaassa öljyssä.

Kilpailut

Uusimmat