Hans Välimäen grillivinkit: Kanaa ja kassleria
Yhteistyössä Hobby Hallin kanssa tehdyssä kesäisessä juttusarjassa grillattiin 21. heinäkuuta huippukokki Välimäen kanssa.
– Nämähän ovat kesäkeittön sinnepäin -vetoja, joten mitään mittoja ei ole. Fiilispohjalta mennään, opastaa Harkki.
Näin syntyy Välimäen herkkuhetki eli kanansiipiä, -koipia, sianniskaa eli kassleria ja vihanneslisuke.
Wingsit eli kanansiivet:
Wings-marinadi
Sweet chili -kastike Sciracha-chilikastike Oliiviöljy Valkosipuli Inkivääri Korianteri Kalakastike (paljon) Seesamiöljy Tuore chili Sitruunan mehu
Annetaan marinoitua. Paistetaan tiukalla lämmöllä. Jälkimarinointina vielä chili, kalakastike ja korianteri.
Kasvislisuke
Porkkanaa Retiisiä raakana Perunaa Vihreää parsaa Kesäkurpitsaa Kesäsipulin vartta Fenkolia Rosmariinia Timjamia Oliiviöljyä Vaahterasiirappi Suolaa Pippuria
Paistetaan pannulla. Retiisi lisätään tuoreena muuten paistettuun lisukkeeseen.
Koivet
Marinadi
Ruohosipuli Sitruunamehu Valkosipuli Persilja Suola Pippuri Chili
Marinoidaan. Ennen paistoa vielä hieraistaan pintaan:
Sitruunankuori Raastettu valkosipuli Suola Chili Rosmariini Oliiviöljy
Paisto tiukassa lämmössä. Karsinogeeniä pitää tulla pintaan.
Kassler eli sianniska
Marinadi
Öljy HP-kastike Korianteri Valkosipuli Suola Pippuri Chili
Valmistus: Sivellään sinapilla. Pyöräytetään jauhoissa, kevyesti vatkatussa munassa ja panko- (tai korppu-)jauhoissa.
Sinappi Vehnäjauho Kananmuna Pankojauho
Friteeraus tai paisto runsaassa öljyssä.