Vapun reseptit: Ruskea jauhelikastike ja rakettispagetti

23.10.2015 12:59 -

Jauhelihakastike ja spagetti on taatusti jokaisen lapsen ja aikuisenkin mieleen! Vaihtelua ja vähän makuvivahdetta perinteiseen ruskeaan kastikkeeseen tuo tomaattipyre. Näin syksyllä voit korvata perinteisen naudan jauhelihan vaikka hirven tai peuran jauhelihalla, kuten itse teen.

Kastike:

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
400-500g jauhelihaa (nautaa, hirveä, peuraa, vasikkaa, tms.)
3 rkl vehnäjauhoja (ei kukkurallisia)
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl worchester-kastiketta
2 rkl voita/öljyä
5-6 dl vettä
1 lihaliemi- tai fondikuutio
paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria tai chilijauhetta
suolaa, rouhittua mustapippuria

Tarjoiluun:

Myllyn Paras täysjyvä Rakettispagettia

Silppua sipulit ja kuullota ne rasvassa. Lisää jauheliha ja ruskista se. Ripottele vehnäjauhot ruskistuneen jauhelihaseoksen päälle ja pyörittele vielä hetki, siten jauhot vähän "kypsyvät". Kaada sekaan vesi ja sekoita. Lisää pyree ja worchester-kastike sekä liemikuutio ja mausteet. Älä tässä vaiheessa lisää vielä suolaa. Anna kastikkeen kiehahtaa ja vähennä lämpöä.

Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen vähintään 20 minuuttia, mutta jos aikaa on, vaikka 1,5 tuntia. Tarkista maku. Jos menee liian sakeaksi, lisää loraus vettä. Keitä täysjyvä Rakettispagetit väljässä vedessä pakkauksen ohjeiden mukaan. Nauti kastikkeen kera!

Kilpailut

Uusimmat