Juustokakkukuppikakut

11.12.2015 11:01 -

Nämä pienet juustokakut sopivat niin joulunajan pöytään kuin ystävänpäivän aikaan ja ovat mainioita myös synttärijuhliin.

Taikinasta valmistuu 6-8 kpl kuppikakkuja, n. 7 cm halkaisijaltaan oleviin annos- tai muffinivuokiin

Valmistusaineet:


1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa
tai Pyöreä Suklaataikinaa (380g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa
tai Laktoositon Piparitaikinaa (500g)

Juustokakkutäyte:

100-150g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
100g valkosuklaarahkaa
1 kananmuna
100g valkoista tai tummaa suklaata
100g maapähkinävoita (Nutellaa)

Päälle:
½ pkt Myllyn Paras Voitaikinalevyjä (250g)
tai Torttutaikinalevyjä (250g)

Kuppikakkukuorrute:
100g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sitruunatahnaa (lemon curdia)
2-3 dl mansikkatomusokeria (tai tomusokeria ja hiven punaista elintarvikeväriä)

Ota taikinat sulamaan vajaa tunti ennen käyttöä tai sulata hitaammin jääkaapissa. Levitä kauramuro- tai suklaataikina n. 6:n pienen muffinssivuoan (esim. silikoni tai alumiini) pohjalle ja reunoille. Voit tehdä kupit joulun aikaan piparitaikinasta. Koska piparitaikinaa on pakkauksessa enemmän, tulee siitä noin kahdeksan kuppikakkupohjaa.

Sulata suklaa varovasti puoli minuuttia kerrallaan mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vatkaa sulatettu hieman jäähtynyt suklaa sähkövatkaimella tai vispilällä tuorejuuston sekaan, käytä tuorejuustoa enemmän (150g), jos teit 8 leivospohjaa piparitaikinasta. Vispaa myös rahka ja muna seokseen. Jaa täytettä murotaikinakuppeihin, ne saavat tulla melko täyteen. Paina jokaiseen leivokseen täytteen keskelle sydämeksi 1-2 tl Nutellaa.

Ota piparimuotilla voitaikinalevyistä sydämiä, jotka ovat pikku muffinivuokien kokoisia (7-8 cm) halkaisijaltaan. Asettele jokaisen pienen täytetyn juustokakun päälle voitaikinasydän.

Paista leivoksia 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kunnes ne ovat kauniin värisiä.

Valmista kuppikakkukuorrute vatkaamalla tuorejuustoon sitrustahna ja mansikkatomusokeri. Halkaise terävällä veitsellä leivosten päällä olevat lehtevät sydämet ja täytä ne kauniin punaisella kuorrutteella. Voit sihdata päälle vielä tomusokeria.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kilpailut

Uusimmat