Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun reseptit: Sieni-pinaatti -munakasrulla
Munakasrullan voi tarjota joko lämpimänä, haaleana tai kylmänä. Itse pidän siitä eniten lämpimänä. Kaiken lisäksi tämä on edullinen valmistaa ja erittäin terveellinen sekä valmistuu nopeasti.
Pohja:
4 munaa
4 dl maitoa
2-3 hyppysellistä suolaa
1dl graham-, vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
pieni loraus öljyä
Täyte:
1 rasia herkku- tai siitakesieniä tai sekoitus molempia
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rasia babypinaattia
½ prk fetakuutioita tai yksi pkt kiinteää fetaa (suosin ehdottomasti kiinteää)
ripaus suolaa
mustapippuria
ripaus kuivattua chiliä
½ sitruunan mehu
loraus oliiviöljyä
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita pohjan aineet keskenään, anna tekeytyä hetki, ja kun uuni on lämmin, kaada massa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista noin 15min.
Tee sillä välin täyte. Silppua sipulit pieneksi ja viipaloi sienet. Freesaa sipuleita hetki öljyssä pannulla, jonka jälkeen lisää sienet. Paista niin, että nesteet poistuvat ja sienet saavat vähän väriä. Lisää pinaatti pannuun ja jatka paistamista. Kun pinaatti alkaa mennä kasaan, lisää pannulle sitruunanmehu ja mausteet. Siirrä pannu levyltä odottamaan rullan täyttöä.
Kun pohja on valmis, ota se unnista ja levitä täyte sille. Ripottele fetakuutiot tai murenna feta päälle. Rullaa koko komeus rullalle, kuten kääretorttu. Laita hetkeksi vielä uuniin, niin että täytteen maut tasaantuvat.
Tarjoile sellaisenaan, tai vaikka graavilohen tai salaatin kanssa. Jos tarjoat rullaa juhlissa, voit tehdä sen hyvin edellisenä päivänä valmiiksi.
-Vappu