Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun reseptit: Äidin mustikkapiirakka
Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras. Tässä oiva herkku vaikka viikonlopuksi kahvipöytään tai saunan jälkeen nautittavaksi.
Äidin mustikkapiirakka
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
100 g voita
1 muna
2 tl kardemummaa
7-9 dl Myllyn Paras puolikarkeita vehnäjauhoja
Täytteeksi
n. 8dl mustikoita (jäisiä tai tuoreita)
1 dl sokeria
2-3 rkl perunajauhoja
voiteluun: munaa
Tee ensin pullataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon suola, sokeria, muna ja kardemumma. Sekoita.
Lisää joukkoon vehnäjauhoja dl kerrallaan ja kun taikina alkaa paksuuntua, ala vaivaamaan taikinaa käsin. Kun olet lisännyt noin 6dl jauhoista, lisää joukkoon mieluiten huoneenlämpöinen tai sulatettu voi. Jatka vaivaamista. Lisää vielä taikinaan jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa kunnes taikina irtoaa käsistä ja on pehmeää sekä kimmoisaa. Anna taikinan nousta vedottomassa paikassa liinan alla 45-60minuuttia.
Alusta noussut taikina jauhotetulla alustalla. Kauli taikina pellin kokoiseksi tai kahdeksi pyöreäksi pohjaksi. Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Levitä mustikat pohjan päälle. Voitele reunat halutessasi kananmunalla. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen.
Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.