Jauhelihakastike ei enää Suomen suosituin ruoka
Suomen suosituin ruoka on nyt paistettu kala, kertoo Suomen Gallup Elintarviketiedon tutkimus.
Viime vuosina jauhelihakastike oli suosikki suomalaisten ruokapöydissä, mutta nykyisin kala lötkähtää lautaselle useammin.
Gallupiin haastatelluista lähes puolet kertoi nautiskelevansa paistetusta kalasta vähintään pari kertaa kuukaudessa. Tutkijat arvioivatkin, että kalan suosion taustalla on mielikuva sen terveellisyydestä.
Viime vuosina myös munakkaiden, pihvien ja leikkeiden suosio on kasvanut. Myös uunikalaa valmistetaan yhä useammin.
Sen sijaan suomalaisten ruokavaliossa vierailevat aiempaa harvemmin pizza, pastakastike, makaronilaatikko sekä broileri- ja kalkkunaruoat. Osasyyksi arvioidaan karppaustrendiä, jossa ruokavalio pyritään tekemään mahdollisimman vähähiilihydraattiseksi.
Suomen Gallup Elintarviketieto haastatteli yli 1200:aa yli 15-vuotiasta suomalaista. Tuloksista kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.
(Radio Nova, STT)