Hätälaskun tehneen koneen suomalaismatkustaja: Ihmiset kaipaavat tietoa ja lääkkeitä

08.01.2013 08:43 -

Finnmatkojen lomalento Phuketista joutui laskeutumaan Samaraan Venäjälle maanantai-iltana teknisen vian vuoksi. Thomson Airwaysin koneessa oli vajaat 300 matkustajaa.

Venäläisuutistoimisto Itar-Tassin mukaan kyseessä oli moottorivika. Lomalaisten matkan jatkumisen aikataulusta ei ole vielä tietoa.
 
Finnmatkoista kerrotaan, että Samaraan saapui aamulla Manchesterista huoltokone, joka toi vaihtomiehistön, teknistä henkilökuntaa ja ruokaa ja juomaa matkalaisille.
 
Enbuske & Linnanahde Crew tavoitti yhden koneen suomalaismatkustajista, Suvi Nyströmin Venäjältä. Nyströmin mukaan matkustajat eivät ole saaneet juurikaan tietoa tapahtuneesta ja huolta aiheuttavat puuttuvat lääkkeet.

- Automaatit eivät toimi, mutta käteinen toimii kioskissa, jos sitä on, Suvi kertoo Samarasta.

- Ruokaa ja vettä saatiin yöllä kahden maissa, noin 7 tuntia siitä, kun oltiin laskeuduttu. Tässä odotellaan lisää ruokaa ja vettä, Nyström kertoo tapahtumista Venäjällä.

Lomalaisten matka katkesi noin kahden ja puolen tunnin kuluttua, kun koneessa tuli kuulutuksia laskeutumisesta teknisten vikojen vuoksi.

- Kun pääsimme maahan asti, tuli ilmoitus että moottorivalo (öljyvalo) oli syttynyt palamaan. Oli vähän isompi vika sitten kyseessä, Suvi kertoo.

Suvi Nyströmin mukaan matkustajat eivät ole saaneet juurikaan tietoa, mitä seuraavaksi tapahtuu.

- Mitään tietoa ei ole. Matkayhtiöltä tai lentoyhtiöltä ei ole tullut yhtään informaatiota. Se tiedetään, että mekaanikko on tullut tänne korjaamaan konetta.

Tunnelma kentällä on odottavat ja epätietoisuus saa ihmiset ärtymään.

- Ihmisten kaikki lääkkeet ovat matkalaukuissa, jotka ovat koneessa ja niitä ei pääse hakemaan sieltä. Täällä on myös pieniä lapsia ja raskaana olevia. Ihmiset rupeavat häräämään täällä ja vähän ärtyneitä ovat.

- Netti luojan kiitos toimii, on saatu koko ajan kaivettua tietoa. On yritetty matkatoimistoa tavoittaa, joista ollaan saatu pahoittelutekstiviestejä. Lopulta ei ole kuulunut sitten mitään tietoa, mitä he ovat antaneet sieltä, Suvi kertoo.

Kuuntele koko haastattelu:



(Radio Nova, MTV3, STT)

Kilpailut

Uusimmat