Finnmatkojen viestintäpäälikkö hätälaskusta: Ei tietoa vielä matkustajien kotiinpääsystä

08.01.2013 09:43 -

Finnmatkojen viestintäjohtaja Anu-Eveliina Mattila kertoi Enbuske & Linnanahde Crewn haastattelussa, mikä tilanne on hätälaskun tehneen koneen ja sen kotiinpaluun kanssa.

Finnmatkojen lomalento Phuketista joutui laskeutumaan Samaraan Venäjälle maanantai-iltana teknisen vian vuoksi. Thomson Airwaysin koneessa oli vajaat 300 matkustajaa.

Finnmatkoista kerrotaan, että Samaraan saapui aamulla Manchesterista huoltokone, joka toi vaihtomiehistön, teknistä henkilökuntaa ja ruokaa ja juomaa matkalaisille.

- Meille ei vielä ole annettu lentoyhtiön puolesta aikaa, monelta lomalaiset pääsevät palaamaan. Siellä on mekaanikot olleet jo paikalla jonkin aikaa. Tutkivat ja korjaavat konetta, Anu-Eveliina Mattila Finnmatkoilta kertoo.

- Tämähän on ollut täysin odottamatonta vika ja tullut lennon aikana. He ovat joutuneet laskeutumaan kentälle, jossa lentoyhtiöllä ja Finnmatkoilla ei ole omia edustajia tai mekaanikkoja paikalla.

- Tällaisille tilanteille on kriisiohjeistus. Organisaatio on päivystänyt koko ajan. Informaatiota on annettu ja tilannetta on selvitetty, Mattila kertoo Enbsuke & Linnanahde Crewn haastattelussa.

- Nyt sinne on lentoyhtiö lennättänyt avustuskoneen, jossa on tuotu ruokaa asiakkaille lentokentälle, koska viranomaiset eivät viisumiasioiden takia ole päästäneet asiakkaita maihin. Siellä ei ole ollut myöskään vapaita hotellihuoneita.

Kenellä on vastuu tällaisessa tilanteessa?

- Tottakai se vastuu on lentoyhtiöllä siellä paikanpäällä. Emmehän me matkatoimisto ole joka puolella maailman lentokentillä. Lentohenkilöstöllä on vastuu tiedottamisessa. Me myöskin Finnmatkojen puolesta ollaan lähetetty tekstiviestejä sitä mukaa, kun tietoa ollaan saatu, viestintäjohtaja Mattila Finnmatkoilta kertoo.

Iltalehden saamien tietojen mukaan aamupäivän aikana selviää, kuinka isosta teknisestä ongelmasta on kyse ja kuinka kauan ongelman korjaamiseen menee.

Radio Nova ja MTV3 seuraavat tapahtumien kulkua uutisissa ja verkkosivuilla.



Lue myös:

Hätälaskun tehneen koneen suomalaismatkustaja: Ihmiset kaipaavat tietoa ja lääkkeitä

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat