Rod Stewartilta uusi albumi kahden vuosikymmenen jälkeen!

20.03.2013 13:15 -

Brittiläinen rock-artisti kertoo uuden levyn syntyneen lopulta yllättävän vaivattomasti.

Rod Stewart tekee paluun 6. toukokuuta julkaistavalla uudella albumilla, joka kantaa nimeä Time. Viimeisin Stewartin studioalbumi Vagabond julkaistiin 1991. Kuluneen 22 vuoden aikana muusikko on julkaissut kuitenkin lukuisia cover-levyjä, kokoelma-albumeita sekä joululevyn.

Stewart kertoo kärsineensä "kirjoitus-jumista", josta hän pääsi eroon omaelämäkerran Rod (2011) kirjoittamisen myötä. Time-albumi koostuukin 11 uudesta kappaleesta.

- Jotenkin elämäni läpikäymisprosessi kirjaa varten eheytti minut: ja yhtäkkiä kirjoittamisen estot olivat poissa, Rod kuvailee tarinaa uuden levyn takana.

Stewart kertoo, kuinka ideoita lyriikoihin alkoi suorastaan pinoutua ja pian ensimmäinen laulu, It´s Over, oli kasassa.

- Kirjoitin seitsemän tai kahdeksan kappaletta todella nopeasti, enkä vieläkään tuntenut, että olen valmis. Oli ilmeistä, että saisin tuotettua täyden albumin mitalta levytettävää - näin ei ole käynyt minulle koskaan ennen.

Roderick "Rod" Stewart, 68, on 70- ja 80-lukujen suosikkeihin lukeutuva, karheasta äänestään tunnettu rock'n'roll-laulaja. Ennen soolouraansa Rod vaikutti 60-luvun lopulla The Jeff Beck Groupin laulusolistina, jonka hajottua hän kokeili siipiään The Faces-yhtyeessä 1970, samalla rakentaen soolouraansa. Itsenäisenä artistina hän menestyi selkeästi paremmin kuin kumpikaan hänen alkutaipaleensa bändeistä. Stewartin kuunneluimpia hittejä ovat Maggie May, Do Ya Think I'm Sexy?, Sailing ja Young Turks.

Alla esimakua herran tuoreesta musiikista, sekä myös vanhaa materiaalia: Maggie May, The Faces-kokoonpanon ensimmäinen singlehitti esitettynä bändikaverin, kitaristi Ronnie Woodin kanssa, joka vuodesta 1975 on tunnettu The Rolling Stonesin kitaristina.

Kilpailut

Uusimmat