Gojimarjasuklaaresepti á la Karita Tykkä
Raakaruoka on ruokaa, jossa raaka-aineita ei kypsennetä. Tällä tavoin ruoassa pysyy kaikki rikkaat ravintoaineet.
Karita Tykkä julkaisi ensimmäisen kirjansa Raakaa ja makeaa - Herkullisimmat raakajälkiruoat, johon on koottu yli 50 herkullista ja ravintorikasta raakajälkiruokareseptiä. Näillä resepteillä voit herkutella terveellisesti!
Konttorin harjoittelija Janne Mirala teki Kottaraisille raakaruokaa Tykän reseptillä.
Tässä yksi esimerkki kirjan resepteistä:
Gojimarjasuklaa
200g raakakaakaovoita
2,5dl raakakaakaojauhetta
2rkl sulatettua kookosöljyä (ei pakollinen)
4-5rkl hunajaa tai muuta juoksevaa makeuttajaa
0,5tl vaniljauutetta tai 1tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
2-3dl gojimarjoja
koristeluun gojimarjoja
Sulata raakakaakaovoi (vesihauteessa). Lisää loput raaka-aineet gojimarjoja lukuun ottamatta joukkoon ja sekoita hyvin. Temperoi suklaa halutessasi. Sekoita gojimarjat suklaaseen. Kaada suklaa konvehtimuotteihin, silikonisiin kuppikakkuvuokiin tai leivinpaperilla vuoratun pakasterasian pohjalle ja laita hetkeksi jääkaapiin jähmettymään. Koristele gojimarjoilla, kun suklaa on vielä pehmeää. Jos laitoit suklaan pakasterasian pohjalle, leikkaa tai lohko se paloiksi jähmettymisen jälkeen.