Harri Syrjänen ihastui kalaisaan lankkuleipään saaristossa
Saaristossa ruoka on puhdasta ja rehtiä, paljon syödään kalaa, vaikka kala on koko ajan vähenemässä, kertoo Harri saariston ruokakulttuurista. Ruoka vaihtelee sesonkien mukaan, kesällä syödään luonnonantimia, talvella sitä mitä kaupungissakin. Saaristossa kokenut kokki maistoi paikallista lankkuleipää, joka Harrin mukaan oli mieleenpainuva kalainen ruokaelämys.
Harrin uusi 10-osainen lifestyle-sarja alkaa huhtikuussa MTV3:lla. Harri tutustuu saaristolaisiin lähiruoan tuottajiin, kiinnostaviin ravintoloihin, kauppahalleihin ja toreihin. Hän liikkuu saaristossa veneellä tutkiskellen paikallisia herkkuja, valmistustapoja ja savustustaitoja. Harri kokoaa paikallisia raaka-aineita ja valmistaa niistä herkullista saaristoruokaa ulkokeittiössä saaristomaisemissa.
Saaristoruokaa alkaa MTV3-kanavalla 15. huhtikuuta, ohjelma-aika tiistaisin klo 20.05.