Herkkuja kesään: Graavilohitartar
Valion kesäkokki Sami Garam ja Radio Nova valmistavat yhdessä kesän maittavimpia herkkuja. Suomen suveen kuuluu kala eri muodoissa, ja monikäyttöinen lohitartar on mainio kesätarjottava.
Graavilohitartar sopii tarjoiltavaksi vaikka raikkaan ja rapsakan salaatinlehden päältä! Se taipuu myös uuniperunan täytteeksi ja viihtyy myös ruisnapin päällä.
Ja näin sitä syntyy, kuusi annosta:
1 (250 g) avokado
1 rkl sitruunamehua
1 pieni (200 g) omena
200 g graavilohta
1 pieni (50 g) sipuli tai punasipuli
1 prk valkosipulinmakuista/paahdetun sipulin/pippurin makuista créme fraichea (Valio Crea)
Lisäksi: 125 g sydänsalaattia
Leikkaa syöntikypsän avokadon hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Laita kulhoon ja valuta päälle sitruunamehu. Kuutioi kuorittu omena ja graavilohi pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli. Yhdistä tratarin ainekset kulhossa.
irrota sydänsalaatin lehdet. Nostele päälle tartaria. Tarjoa alkupalana tai aterian lisukkeena.
Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!
(Radio Nova, Valio)
Kuva: Valio