Herkkuja kesään: Sitruuna-mansikkakakku
Kermavaahdon sekaan lisätty rahka auttaa säilyttämään raikkauden ja hyvän koostumuksen kakussa kesäpäivänäkin. Ja näin syntyy makoisa kakku, josta riittää 16 annosta:
Pohja
5 munaa
2 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl ohratärkkelystä (Ohrakas)
2 tl leivinjauhetta
Kostutukseen
1 1/2 dl Valio appelsiinitäysmehu perinteistä
Mansikkatäyte
3 dl mansikoita
2 1/2 dl mansikkahilloa
Sitruunatäyte
1 prk (3,3 dl) Valio kuohukermaa
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa
sitruuna
1 tl vaniljasokeria
(sokeria)
Koristeluun
5 dl mansikoita
sitruunamelissan lehtiä
sitruunankuorta suikaloituna
Aloita täytekakun valmistaminen vaahdottamalla munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi.
Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kolmen litran vuokaan (pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa). Paista kakkua noin 40 min 175 asteessa. (Mikäli käytät pinnoitettua vuokaa, laske lämpötila 15 minuutin jälkeen 160 asteeseen).
Pohja on kypsä, kun reunat ovat vähän irronneet ja taikinaa ei tartu cocktailtikkuun. Kumoa kakkupohja vähän jäähtyneenä.
Paloittele mansikat. Sekoita ne hilloon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja vaniljasokeri.
Jaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjia sitä mukaa kun täytät. Levitä vajaa 1/4 sitruunatäytteestä ja puolet mansikkatäytteestä kostutetulle pohjalle. Täytä samoin toinen kerros. Kostuta kakun kansilevy sisäpuolelta. Aseta se kakun päälle.
Tarkista sokerin riittävyys lopusta täytteestä. Päällystä kakku.
Koristele täytekakku viipaloiduilla mansikoilla ja sitruunamelissalla. Reunaan voit leikata ohuen ohuita kuorisuikaleita kuumalla vedellä pestystä sitruunasta.
Tarjoa täytekakku kahvin kanssa.
Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!
(Radio Nova, Valio)
Kuva: Valio