Herkkuja kesään: Kauralastukakku
Tästä kauralastukakusta riittää kymmenelle kahvittelijalle.
Isot kauralastut, 4 kpl:
4 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g Valio-voita
2 munaa
Täyte:
1 prk (2,5 dl) Valio vaahtoutuvaa
mansikkakermaa
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa (Makea mansikka)
1/2 l tuoreita marjoja
Kauralastut syntyvät seuraavasti: Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi. Sekoita viimeisenä
joukkoon munat. Laita 1/4 taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä lusikan pesällä ohueksi ympyräksi, halkaisijaltaan noin 18 cm. Paista kauralastua 200 asteessa n. 7 min tai kunnes se on kauniin ruskea ja ohuen rapea. Jäähdytä.
Valmista taikinasta vielä kolme isoa kauralastua samaan tapaan.
Kakku kootaan näin: Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka.
Laita yksi kauralastu tarjoiluvadille. Lusikoi päälle 1/3 kerma-rahkaseoksesta ja marjoja.
Täytä muut kerrokset kuten edellä.
Laita päällimmäiseksi kauralastu. Koristele esim. marjoilla ja tomusokerilla.
Vinkki: Käytä kakun leikkaamiseen veistä.
Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!
(Radio Nova, Valio)
Kuva: Valio