Herkkuja kesään: Kauralastukakku

23.06.2014 12:55 -

Valion kesäkokki Sami Garam ja Radio Nova valmistavat yhdessä kesän maittavimpia herkkuja. Kesäinen mökkikakku syntyy jättikokoisista kauralastuista, mansikkaisesta rahka-kermavaahdosta ja tuoreista marjoista.

Tästä kauralastukakusta riittää kymmenelle kahvittelijalle.

Isot kauralastut, 4 kpl:
4 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g Valio-voita
2 munaa

Täyte:
1 prk (2,5 dl) Valio vaahtoutuvaa
mansikkakermaa
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa (Makea mansikka)
1/2 l tuoreita marjoja

Kauralastut syntyvät seuraavasti: Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi. Sekoita viimeisenä
joukkoon munat. Laita 1/4 taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä lusikan pesällä ohueksi ympyräksi, halkaisijaltaan noin 18 cm. Paista kauralastua 200 asteessa n. 7 min tai kunnes se on kauniin ruskea ja ohuen rapea. Jäähdytä.
Valmista taikinasta vielä kolme isoa kauralastua samaan tapaan.

Kakku kootaan näin: Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka.
Laita yksi kauralastu tarjoiluvadille. Lusikoi päälle 1/3 kerma-rahkaseoksesta ja marjoja.
Täytä muut kerrokset kuten edellä.
Laita päällimmäiseksi kauralastu. Koristele esim. marjoilla ja tomusokerilla.

Vinkki: Käytä kakun leikkaamiseen veistä.

Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!

(Radio Nova, Valio)

Kuva: Valio

Kilpailut

Uusimmat