Herkkuja kesään: Purjolohi

26.06.2014 14:12 -

Valion kesäkokki Sami Garam ja Radio Nova valmistavat yhdessä kesän maittavimpia herkkuja. Uunikalan voit valmistaa myös kesäisesti.

4 annosta kalaisaa herkkua kesäpöytään syntyy seuraavasti:

700-800 grammaa lohi- tai kirjolohifileetä
suolaa
1 prk (200 g) Valio Crea® crème fraîchea (Valkosipuli
tai Pippuri)
pala (100 g) purjoa
1 pieni (200 g) paprika

Pinnalle:

1/2 dl pinjansiemeniä

Poista fileestä ruodot. Pyyhi talouspaperilla pinta. Laita filee kokonaisena tai annospaloiksi leikattuna uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripota kalan pintaan kevyesti suolaa.
Leikkaa puhdistettu purjo viipaleiksi. Suikaloi paprika.

Levitä paprikat kalan pinnalle. Yhdistä purjo ja crème fraîche, lusikoi kalan päälle. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä. Paistoaika riippuu fileen paksuudesta.

Paahda pinjansiemenet kevyesti kuivalla, pinnoitetulla pannulla. Ripottele paistetun kalan pinnalle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä salaatin kanssa.

Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!

(Radio Nova, Valio)

Kuva: Valio

Kilpailut

Uusimmat